Intervjuet gjester fra eget firma i beste sendetid

TV 2 innrømmer at seerne burde vært informert om kobling mellom programleder og kjendisgjester.

KJENDISTUNGT: Morten Hegseth,Vegard Harm, Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa gjestet Senkveld. Foto: Senkveld/TV 2/ Helene Kjærgaard Sviland
KJENDISTUNGT: Morten Hegseth,Vegard Harm, Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa gjestet Senkveld. Foto: Senkveld/TV 2/ Helene Kjærgaard Sviland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VGTV-kjendisene Morten Hegseth og Vegard Harm, og rapperne i Madcon, Yosef Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa, har alle til felles at de representeres av managementfirmaet Anti Brandpeople.

Fredag var alle på plass i samme sofa på TV 2-talkshowet «Senkveld» som gjester. De ble intervjuet av programleder Stian Blipp, som er medeier og styremedlem i det samme selskapet som håndterer gjestekvartettens oppdrag.

Det er Dagens Næringsliv som omtaler saken. Senkveld er et av flaggskipene til TV 2 og har seertall på flere hundre tusen. DN konfronterer TV 2 og henviser til pressens Vær varsom-plakat punkt 2.2 hvor det står at:

«Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.»

Seerne ble ikke informert om at Blipp har en eierandel på 14,6 prosent i Anti Brandpeople, skriver avisa.

Selskapet baserer blant annet inntekten sin på å bygge profiler som merkevarer. Ifølge opplysningsdata fra firmaoversikten til Visma, Bizweb, hadde Anti Brandpeople inntekter på 39,4 millioner og et resultat på nesten fem millioner kroner i 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer