KOMMENTARER

Intet sett, intet hørt

Det er rart at Jensen sier han ikke ante hva Cappelen drev med.

Dagbladets kommentator Martine Aurdal om Eirik Jensens forklaring i Oslo Tingrett. Video: Lars EIvind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg stusser litt over at du sier at du ikke forsto at han drev med noe kriminelt.» Tingrettsdommer Kim Heger stilte spørsmålet på sitt sedvanlige god- og lavmælte vis. Vi var mange som tenkte det samme, under Eirik Jensens frie forklaring om forholdet til Gjermund Cappelen i går.

Jensen hevder at Cappelen bidro til å avsløre grov narkotikakriminalitet både i Norge og utlandet i en årrekke, i den samme perioden som Cappelen selv skal ha bygd seg opp som Norges kanskje største hasj-importør. De to skal ha hatt nær kontakt i den samme perioden, uten at Jensen har ant noe om Cappelens kriminelle virksomhet. Jeg synes det er rart.

Jensen forklarte i går at han registrerte Cappelen informant som for politiet i 1993 under dekknavnet «GT 007», etter at han bidro til å avdekke det som er blitt kjent som «Flydropp-saken». Allerede i rettssaken den gang hevdet forsvarerne at politiet hadde brukt ulovlig provokasjon, ved at Cappelen hjalp den såkalte Nordlands-mafiaen med å få kjøpt amfetamin i Nederland. Påstanden ble avvist, og Cappelen stilte aldri som vitne i saken.

I går påsto Jensen at dette var den første av en lang rekke saker der Cappelen hadde hjulpet politiet, både i Norge og i utlandet. Hans narkotikadømte medtiltalte nekter som kjent å ha vært informant for politiet, selv om han har innrømmet å ha gitt Jensen «noe informasjon». Han hevder at de to i hovedsak har hatt et kriminelt samarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer