Annijor

Intetsigende blogger-roman

Det er ikke så lett å forstå hensikten med Annijors romandebut.

Annijor: Anniken «Annijor» Jørgensen kommer med sin andre bok.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Annijor: Anniken «Annijor» Jørgensen kommer med sin andre bok. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg er tom og trist etter å ha lest Anniken Jørgensens første roman. Jeg prøver å forstå hva forfatteren vil fortelle oss, men det eneste jeg finner er noe slikt noe: Hvis du er en ung kvinne som sliter med angst, kan det hjelpe littegrann med psykolog, men det som hjelper aller mest, er å finne en gutt.

Det er under to år siden blogger Anniken Jørgensen ga ut sin første bok, «Bare en natt til» på Panta forlag. Nå har Jørgensen gått over til Gyldendal. I memoarboka handla det om Jørgensens forelskelse i popstjernen Mikkel. I romanen handler det om Nathalie, som bærer samme navn som Jørgensens eget skjønnhetsmerke, og kjærlighetssorgen og angsten etter Michel. Og angsten.

Ellers handler det om å gå inn og ut av leiligheten og å vaske glass. Og gode venninner som tar seg av henne. Og det er omtrent det, egentlig. Nathalie er arbeidsledig og har en overflod av tid, men tida blir stort sett brukt til å se på andres lykkelige instagram-stories og å kjenne etter hvordan hun har det.

Innovervendt

Den klaustrofobiske følelsen vi får av å tilbringe så mye tid i en leilighet i Oslo og gjøre ingenting, kan minne om Linnéa Myhres tidligste bøker, men Jørgensen mangler humoren og brodden til Myhre. Her er det bare meg, meg, meg på et nærmest narsissistisk nivå. Betraktninger som «Hvorfor var så hverdagslige ting så vanskelig for meg, og ikke for andre?» og «Jeg tror ikke jeg er ond, men jeg er muligens gal» går igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer