Anmeldelse Serie «Atlantic Crossing»

Intetsigende såpeopera

«Atlantic Crossing» er en kjedelig, nasjonalromantisk løkkeskriftroman for seere som hater undertekst.

STORSATSING: Sofia Heli, Tobias Santelmann, og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Kronprinsesse Märtha (Sofia Helin) og kronprins Olav (Tobias Santelmann) er tilsynelatende det perfekte par. De er kjærlige foreldre for sine tre barn og prøver å ha spontan sex i den kongelige togvognen før pliktene kaller. Familien har et trofast tjenerskap og en varm bestefar i kong Haakon (Søren Pilmark).

Men så kommer den tyske okkupasjonen, og de kongelige må flykte. Inn på slottet tramper en tysk kommandant med sammenknepede lepper og stivt blikk, og skyter familiens hund for moro skyld. Allerede her aner det seeren at «Atlantic Crossing», NRKs nye seriesatsing, kanskje ikke har komplekse persontegninger som sin fremste ambisjon.

«Bra reklame»

Ikke historisk nøyaktighet heller, det må sies. Det er ikke akkurat så en hensettes til det harde førtitallet når hovedpersonene snakker om «lobbyering» og «jeg har vært på et mørkt sted» og «det er bra reklame». Dialogen ellers består delvis av floskler — «Jeg vil ikke være noen gallionsfigur. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å beskytte landet mitt», «det er en slange i paradiset» — og delvis av saksopplysninger om hvordan det går med krigen, som åpenbart er myntet på publikum mer enn de andre som er i rommet. Og ikke vær redd om du går glipp av opplysningene første gang: Like etter at den amerikanske presidenten har erklært at USA går med i krigen, hvisker en tilhører: «Endelig er USA med i krigen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer