Intim Antonsen kler alvorsjakka

Stadig mer overbevist sier Atle Antonsens karakterer nei til sjølve livet.

THE ATLE: Atle Antonsen er nå aktuell i filmen «Grand Hotel» og Jon Inge Faldalen har tatt et dypdykk i Antonsens mangfoldige liv som komiker og skuespiller.
THE ATLE: Atle Antonsen er nå aktuell i filmen «Grand Hotel» og Jon Inge Faldalen har tatt et dypdykk i Antonsens mangfoldige liv som komiker og skuespiller. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ikke kødd a, ikke kødd a», gjentar oppstemte, men stadig utstemte «Bent Leikvoll» i Atle Antonsens skikkelse i humorjulekalenderen Nissene på låven (2001). Og hva jakter en komiker utenom latter? Hva gjør man etter bokstavelig talt å ha vært siste skrik? Sjekker inn på Grand?

Siden hans lune, men kortluntede og harme inkarnasjon av bygdedyret med brask og bram brummet og brølte seg fram i tigerstaden omkring årtusenskiftet, har allværsmannen Antonsen mer enn noen i sin generasjon av norske komikere modig vridd sin brede vifte av talent til ytterpunktene: som komiker, skuespiller, sanger og plystrer på radio, tv, film, teater-, konsert- og operascene - og som frivillig og ufrivillig humorprovokatør i pressen.Den hårete lillehamringens evner strekker seg fra ord- til kroppskløveri, og i tidlige programmer som XLTV, TVTV og En lun aften med Golden og Antonsen vekslet han verbal harselas med kjønn og seksualitet med å være en komisk atlet, som i slapsticksketsjene om «Når ræva tar kontroll».

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer