Intimidering

Det er sjelden man ser strategien så åpenlyst demonstrert. Men alle som deltar i den offentlige debatt kjenner til den etter hvert. Man bruker frykt som våpen.

SKAPER FRYKT: «Mange arbeidsgivere vil selvsagt bli redde når en NGO som Minotenk eller Antirasistisk senter forteller at en av deres ansatte har farlige meninger», skriver Rustad. Avbildet, rådgiver i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
SKAPER FRYKT: «Mange arbeidsgivere vil selvsagt bli redde når en NGO som Minotenk eller Antirasistisk senter forteller at en av deres ansatte har farlige meninger», skriver Rustad. Avbildet, rådgiver i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Documents siste nummer er viet intimidering. Myndighetene opererer ut fra noen ideologiske premisser som gjør store deler av befolkningen til potensielle fiender.

En ny stor befolkningsgruppe som viser tydelige tegn på å avvise moderniteten, også med voldelige midler, later man som om man ikke ser, til tross for at den oppfyller mange av kriteriene på en indre fiende. Dette er begreper hentet fra den kalde krigen. Det norske samfunnet visste godt hva det var den gangen, men nå greier man kun å anvende det mot den del av befolkningen man kjenner og som frykten virker på.

Dette handler tidsskriftet om. Reaksjonen er forutsigbar, men likevel et sørgelig skue. Shoaib Sultan er selv en del av intimideringsapparatet. Han spiller selvsagt rollen og trekker ut akkurat den delen som skal sette skrekk i leserne. Et løsrevet sitat og 22/7.

Tor Bach er på et nivå som ikke kan tas seriøst. Man kan ikke diskutere med rennestenen. Han har ingen respekt. Under en TV-debatt foreslo han at man skulle få bukt med islamistene ved «å tromle dem», det vil si valse dem ned, trakassere dem. Det gir nok resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer