Intimt og inderlig

Førstedamen i svensk eksport av intimitet.

CD: Hun synger hviskende og delvis lett pludrende om kjærlighetens veier og avveier. Du føler nesten at hun kryper inn i mikrofonen og krøller seg sammen i en eller annen armkrok før hun avleverer sine ikke altfor originale melodier og sitt intime budskap: «Du kom til mig om natten/Det har jag sagt at du får/Du säger, kan du rädda mig/Hjälp mig om det går//Men jag vet inte vad/Jag kan hjälpa dig med/Du säger, kan du rädda mig/Men hur ger du inte besked.»

Innsikt

Slik heter det i «Nästan glad», en enkel og tilsynelatende ukomplisert sang om et ikke helt avklart forhold. Men i bunnen av sangen ligger likevel en innsikt i kjærlighetens gåter og paradokser som i all sin enkelhet gjør inntrykk. Det har noe med oppriktighet å gjøre. Man føler at det ligger mer bak disse sangene enn et press om å få en ny cd ut på markedet.

Energisk

Lisa Ekdahl har utvilsomt en stil, en gjenkjennelighet som er hennes musikalske personlighet. Den utmerkede, svenske sangeren Lars Winnerbäck står for produksjonen, som er energisk og lett rockinspirert uten å forstyrre Ekdahls tanker. Han dyrker det tette og nære i Ekdahls prosjekt, dette som fra starten har gitt henne bred appell. Lisa Ekdahl leverer med andre ord det folk vil ha - og samtidig det hun selv ønsker å gi.