Intimt one-night-stand med The Weeknd

«Can't Feel My Face»-stjernen forførte publikum under kveldens lukkede Oslo-konsert.

Imponerende live-oppgradering: The Weeknd har på få år gått fra introvert studioartist til fullblods superstjerne. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Imponerende live-oppgradering: The Weeknd har på få år gått fra introvert studioartist til fullblods superstjerne. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Noe musikk hører bare ikke hjemme på en scene. Den skal nytes — eventuelt misbrukes i helt andre sammenhenger og intime anledninger. Uten forstyrrende snapchatting, rytmeløse håndbevegelser og innvadering av privat sfære fra uvedkommende.   

The Weeknd var lenge den artisten, og slet i begynnelsen av karrieren med å overføre den erotiske R&B'en fra sine første mixtaper til sceneformatet. Live-stemmen var dessuten tett opp til katastrofal, og ga på ingen måte grunnlag for suksesshistorien han nå befinner seg midt i.   

Heldigvis er det på ingen måte bare «Can't Feel My Face» som har transformert 25-åringen fra trofast sex-soundtrack til millionselgende superstjerne. Da han i kveld inntok den intime scenen på Vulkan Arena med «High For This» - den første låta fra gjennombruddet «House of Balloons» - var det nemlig med en selvsikkerhet og ikke minst stemmeprakt han bare kunne drømt om for noen år tilbake.   

Borte var den sjenerte emogutten fra Toronto, som siden sitt forrige og kanskje ikke fullt så overbevisende Oslo-besøk (med Drake i Oslo Spektrum) nå kunne returnere med materiale skreddersydd for scenen.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.