Intimtyrannen

Det vil bli husket som kvelden Sturla Berg-Johansen kom ut av skapet. Og ingenting annet.

PÅ SCENEN:
Sturla Berg Johansen hadde premiere på sitt show «Damenes Aften» på Chat Noir i Oslo onsdag kveld. Og sto fram som homofil.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
PÅ SCENEN: Sturla Berg Johansen hadde premiere på sitt show «Damenes Aften» på Chat Noir i Oslo onsdag kveld. Og sto fram som homofil. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SHOW: Det var en tydelig preget komiker som kom ut av et skap og inn på en scene i går kveld. Publikum på Chat Noir ga ham en varm stående applaus etter at han i siste del av showet «Damenes aften» sto fram som homofil, i en lang betroelse der skillet mellom det private og det profesjonelle, som uansett kan være ganske ullent i stand-up-bransjen, gikk fullstendig i oppløsning.

På en måte var det fint, på den måten det alltid er fint å se et oppriktig og sårbart menneske fortelle noe fra hjertet.

Men var det morsomt? Kunstnerisk elegant? Dessverre ikke.

Enkelt og bløtt Fram til da var «Damenes aften» en skranglete affære. Hovedpersonen selv forklarte etter hvert at tittelen var et takk og farvel. Og det ville vært en hyggelig hilsen om han faktisk hadde brukt tida til å snakke om damene han ønsket å hylle. Setningen «Så har jeg tenkt å fortelle litt mer om meg selv, da» skulle vise seg å være mer symptomatisk for en forestilling som mer enn noe annet virker selvopptatt inntil intimtyranniet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer