Intriger i Uppsala

Utfordrende intrige, måtelig utførelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En gammel og sær forsker blir borte, og datteren han bor sammen med er naturligvis bekymret. Like etter blir to jevnaldrende bønder funnet drept, og bekymringen øker hos Ann Lindell og de andre etterforskerne i Uppsala-politiet.

Petrarka-forsker

«Nattens onde stjerner» er den fjerde Kjell Eriksson-romanen som er oversatt til norsk, og som vanlig har den prisbelønte svenske krimforfatteren laget en intrige som utfordrer leseren. Og Eriksson får det hele i havn til slutt, selv om romanens klimaks nok må sies å være tøyd til det ytterste. Etterforskeren og alenemoren Ann Lindell er som vanlig Erikssons hovedperson, men i en stor del av boka får vi også bli nærmere kjent med Laura, datteren til den forsvunne Petrarkas-eksperten Ulrik Hindersten. Den underkjente gamle forskeren levde et liv fjernt fra virkeligheten, han var i hovedsak opptatt av den italienske 1300-tallspoeten og humanisten, men fullstendig likegyldig til kona - som for lengst er død - og datteren. Ikke uventet har Laura også blitt eksentrisk som voksen, og nå når faren er forsvunnet begynner hun på en stor opprydning, både i huset og i sitt eget liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.