Intriger og dårlig hygiene

Farmen-deltagerne har prøvd seg en uke.

Far og datter Fagerbakk er enige om aldri å utfordre hverandre til duell i Farmen. Men hva skjer når Dagbladet setter dem på prøve?

SOGNDAL: -  Herregud, dette blir bare vill gjetning, erklærer Barbro Fagerbakk (20) mens hun prøver å finne ut hvor mange sauer det finnes i Norge. Sammen med pappa Eskil (43) er hun i full gang med Dagbladets uhøytidelige «Hva vet du om gårdslivet»-test.

De to har levd på havregryn i ei uke, hutrer seg gjennom nettene, og gardinene krymper stadig etter som de blir tatt i bruk som dopapir. Deltakerne i «Farmen» ble forberedt på at årets utgave av programmet ville bli den tøffeste av dem alle, og produsentene overdrev ikke. For ei uke siden kom duoen fra Narvik og de 11 konkurrentene i bare det de sto og gikk i, til nesten tomme hus. Ingen madrasser, ingen dyr og ingen redskaper.

Lynkurs fra farmor

-  Er du ferdig med spørsmålet, Barbro? Skal vi svare?

Pappa Eskil ivrer av gårde, mens datteren river seg i håret. Plutselig lyser hun opp.

-  Den her kan jeg! Kyrne melkes to ganger om dagen, sju om morran og sju om kvelden, fastslår hun kontant.

Eskil kan skryte av lang fartstid på gård som liten, og kjenner til både hesjing og melking. Barbro står det verre til med.

-  Jeg fikk et 20-minutters lynkurs av farmor før jeg dro. Ellers har jeg vært på åpen gård en gang, ler hun.

Når duellen er over, kan pappa Eskil fastslå at han fortsatt er eldst.

-  Dette var dårlig, men det kom jo ikke akkurat som noe sjokk. Det var heldigvis ingen slike quizer da vi ble valgt ut, forteller Barbro.

-  Glamouren er død!

Narvik-jenta som erklærte at hun ble født med maskara i hånda, ser uforskammet godt ut etter ei uke med hardt gårdsliv. To store «diamantøredobber» blinker i sola, og hun er frisk og brun i kinnene.

-  Glamouren er død på Farmen. Men det har gått mye, mye bedre enn jeg trodde. Humøret er på topp! Det verste er at jeg savner kjæresten min så mye. Jeg kan ikke snakke om det, for da begynner jeg bare å gråte, forteller hun.

-  Det er en helt utrolig opplevelse! Alt har blitt sterkere enn forventet - det gode har blitt bedre, og det dårlige har blitt verre, forklarer Eskil, som til vanlig studerer juss.

Intrigene inntar Farmen

Allerede etter ei uke på Farmen begynner intrigene å dukke opp. Ommund Vareberg (24) har utviklet en aldri så liten motstand mot enkelte i gruppa.

-  Det er hardt arbeid, i alle fall for dem som gjør noe. Det finnes en del unnasluntrere her som skulle vært sendt på trynet ut, bedyrer han.

Han tror irritasjonen bare vil bli verre og verre.

-  Om ei uke kommer det til å koke her, spår han.

Den selverklærte intrigemakeren Eskil gnir seg bare i hendene.

-  Intrigene merkes veldig, og vi er en del av det hele. Det er flott, ler han.

Bli eller dra?

Gro Merethe Bøe (30) er ikke helt sikker på hvor lenge hun kommer til å holde ut.

-  Den ene dagen har jeg det kjempebra, den andre dagen er det helt på trynet. Jeg er overrasket over at det svinger så mye såpass tidlig, innrømmer hun.

Læreren med erfaring fra tv-gården Langedrag vet ikke hvor mye hun vil ofre for seieren.

-  Jeg er usikker på om jeg kommer til å kjempe til siste slutt, eller om jeg blir voksen og drar hjem.

Men i dag skinner sola, og hun har fått vasket håret i bekken.

-  Nå har jeg det så godt som det går an å få det, sier 30-åringen.

FAMILIEKOS: Far og datter har planer om å holde sammen i tykt og tynt. Hvis de noen gang skal kjempe mot hverandre, må det bli i finalen.