Advarer mot hemmelighold på Slottet:

- Intriger og maktspill

I et leserinnlegg i dagens Dagbladet ønsker en person med tilknytning til hoffet å skape debatt rundt kongehusets organisering.

VARSLER: Hoffet har stivnet i en form som ikke samsvarer med samtiden, skriver en person med tilknytning til hoffet i et leserinnlegg til Dagbladet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VARSLER: Hoffet har stivnet i en form som ikke samsvarer med samtiden, skriver en person med tilknytning til hoffet i et leserinnlegg til Dagbladet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg er underlagt livslang taushetsplikt til Kongen og er lojal mot den. Så selv om jeg skriver om hans hoff, og ikke ham, tvinges jeg likevel til å ytre meg anonymt», starter brevet.

Til Dagbladet sier personen, som avisa kjenner identiteten til, følgende om motivasjonen for å skrive brevet:

- Jeg har skrevet dette fordi jeg mener hoffet har stivnet i en form som ikke samsvarer med samtiden. Det er viktig å fortsette å modernisere kongehuset.

- Jeg har ingen mening om hvorvidt det vil gjøre det enklere eller vanskeligere for de kommende regentene, fordi det helt og holdent vil avhenge av hvorledes de håndterer oppgavene og hvorledes folket tar dem i mot.

«Intriger»

I leserinnlegget peker avsenderen på flere sider ved kongens hoff som han mener er en utfordring. Blant annet at eiendomsforvaltningen ikke lenger er omfattet av Offentlighetsloven, at ansatte har livslang taushetserklæring og intern posisjonering for å vinne de kongeliges gunst.

«Summen er intriger og maktspill, og ikke minst; Kreative økonomisk løsninger på private ønsker og behov fra de kongelige. Får du det til, skinner du litt til.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer