Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Intriger, sjalusi og maktspill i Fiskeridepartementet

NRK rykker ut og forteller om hemmelig TV-serie.

FISKENES VERDEN vil bli utgangspunktet for den NRKs nye såpeopera om intriger og maktspill i Fiskeridepartementet, "Havets frukter". Foto: NTB Scanpix
FISKENES VERDEN vil bli utgangspunktet for den NRKs nye såpeopera om intriger og maktspill i Fiskeridepartementet, "Havets frukter". Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lyder kanskje litt merkelig, sier en oppglødd informasjonssekretær Hektor Hyse i NRKs underholdningsavdeling. Han ringer for å tipse om at statskanalen lenge har arbeidet med en ny TV-serie med arbeidstittelen «Havets frukter – full fyr i Fiskeridepartementet». Hyse forsikrer at enhver likhet med virkelige personer og hendelser er utilsiktet. Han hevder at man lenge har vært oppmerksom på det dramatiske potensialet som ligger i det daglige arbeidet nettopp i Fiskeridepartementet og regner med stor internasjonal interesse.

Prosjektet har vært holdt hemmelig, men nå rykker man ut av frykt for at TV-serien skal drukne i aktuelle begivenheter. Første episode har tittelen «En glad laks». Hyse forsikrer at det som skjer, ikke ligger tilbake for skandalen som i disse dager ryster Arendal og verden for øvrig. Noen detaljer får vi dratt ut av ham. Ved seriestart blir fiskeriminister Håbrann Gjedde hjemsøkt av fortida. Noen har lekket til pressen at han i sin tid ble tatt uten fiskekort i Femundsmarka. Han klarte imidlertid å flykte fra lensmannen. I flere måneder skjulte han seg i skogen, mens han levde av å selge bedervet abbor til innvandrermottak.

Ministeren blir dermed tvunget til å gå av og blir erstattet av en kvinnelig kollega, Sille Hvaltann. Hun viser seg å være hans ekskone, noe ingen har visst om. Men heller ikke hun har rent fiskemel i posen. Som undersekretær i snurpenotavdelingen har hun tatt imot bestikkelser fra en portugisisk tørrfiskimportør.

Når det så viser seg at Håbrann Gjedde er hemmelig forlovet med en lekker perledykker fra Tahiti ved navn Delfina, blir ekskona gal av sjalusi og forsøker å forgifte paret med botulisme-infisert rakfisk. Spørsmålet som svever over vannene som det rene fluekast, er selvsagt: Hvem er muldvarpen? Hvem lekker alle disse opplysningene? Er det statssekretær Mort Torske? Eller kanskje eksportkonsulent Karpelin Brugde? Hyses munn er lukket med sju sei. Men følg med!