Intrikat og kjølig

Fedrenes synder, bokstavelig som billedlig-religiøst, er et ledemotiv i denne filmen om to brødre som i 1989 møtes da deres far begraves. Det blir også en konfrontasjon med deres families tragedie med røtter 30 - 40 år bakover i tid.

Stedet er Quebec, en meget katolsk by i det franske Canada, og, må vi anta, enda mer innadvendt og spesiell i 1952 - året da Alfred Hitchcock og et stort Hollywood-apparat invaderte byen for å filme «Skriftemålet».

Det var den jesuittisk oppdratte Hitchcocks moral- og kriminaldrama om presten som mottar tilståelse fra en drapsmann og bindes av skriftestolens absolutte taushetsplikt.

Pleiebrødrene Pierre og Marc oppdager at deres eget familiedrama har forbindelser til Hitchcock-teamets opphold i byen en drøy generasjon tidligere. Marcs mor var en 16-årig hushjelp i en prestegård og ble gravid, og hun fant ikke fred ved å bekjenne sin synd for en ung prest.

Regissøren/forfatteren Robert Lepage vever de to tidsplan 1952/1989 behendig, ja, virtuost sammen. Uten at han dermed genererer noen form for spenning for denne anmelder, som opplever det hele som et nokså spesielt katolsk foretakende, på én gang kuriøst og ganske kjølig.