FJELLDRONNING: Arne Hjeltnes og Heine Totland lager tv-sammen. Det første programmet har premiere i begynnelsen november. Når finalen er over tar gjerne Hjeltnes med seg Dronning Sonja til fjells. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
FJELLDRONNING: Arne Hjeltnes og Heine Totland lager tv-sammen. Det første programmet har premiere i begynnelsen november. Når finalen er over tar gjerne Hjeltnes med seg Dronning Sonja til fjells. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Inviterer Dronning Sonja til fjells

Men først skal Arne Hjeltnes kåre Norges beste måltid.

(Dagbladet): Det er lenge siden Arne Hjeltnes har vært på skjermen. Tidligere har han hatt med seg Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Arne Brimi på tur. Denne gang reiser han uten gutta.

Nå har han fått med seg Heine Totland.

- Det var mitt forslag, understreker Hjeltnes.

I november gjør han tv-comeback. Hjeltnes skal kåre Norges beste måltid.

 - Vi har delt Norge inn i fem. Hver landsdel skal kåre sin vinner, forteller han til Dagbladet.

Mange hatter Programmet «Det norske måltid» skal sendes over fem episoder. Den 9. desember avholdes finalen i Stavanger. Norsk mats egen amandapris.

Tv-karrieren til Arne Hjeltnes startet på NRK i 1990, men han er først og fremst kjent som programleder for «Gutta på tur»-konseptet på TV 2. I dag er tv-personligheten sjef i et kommunikasjonsbyrå.

- Jeg har mange hatter, men inni er det samme hodet. For meg er dette naturlig å være med på, fortsetter han.

Inviterer dronningen I 2010 førte Kong Harald «Gutta på tur» sammen igjen. Hjeltnes utelukker ikke flere programmer i den populære serien. Men først må konseptet forandres.

- Det kommer tilbake om noen år, kanskje. Det er helt fantastisk å reise rundt og vise fram Norge, men vi må gjøre noe annet dersom vi skal gjøre «comeback». Det er vanskelig. Bjørn og Vegard har lært meg det, sier Hjeltnes.

GLAD I MAT: Men Arne Hjeltnes synes nordmenn er for lite stolte over norske matvarer. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
GLAD I MAT: Men Arne Hjeltnes synes nordmenn er for lite stolte over norske matvarer. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Hvem er drømmegjesten?

- Hvis jeg skulle velge på øverste hylle måtte det bli fjelltur med dronning Sonja. Jeg er ikke på jakt etter å lage tv-program med Barack Obama eller Ban Ki-Moon. Det er jeg ikke interessert i. Det blir bare en masse sikkerhetsvakter.

Slått mot frossenpizza Oppgaven til Totland er å finne de beste råvarene og de morsomste ildsjelene.

- Han er mester, jeg er læregutt, svarer Totland.

De to håper det nye programmet skal løfte selvtilliten til norske matvaner.

- Nordmenn er kanskje litt trauste og forsiktige, påpeker det nye radarparet.