Inviterer til rådslag om fildeling

SV og Ap vil ha hjelp til å forme fildelingspolitikken.

INVITERER TIL RÅDSLAG: På mandag inviterer SV-toppene (fra venstre) May Hansen, Ågot Valle, Heidi Grande Røys, Bård Vegar Solhjell, SU-leder Mali Steiro Tronsmoen og Snorre Valen til rådslag om fildeling. Foto: Snorre Bryne
INVITERER TIL RÅDSLAG: På mandag inviterer SV-toppene (fra venstre) May Hansen, Ågot Valle, Heidi Grande Røys, Bård Vegar Solhjell, SU-leder Mali Steiro Tronsmoen og Snorre Valen til rådslag om fildeling. Foto: Snorre Bryne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ulovlig fildeling har eksistert i en årrekke, uten at man har kommet nærmere en politisk løsning på problematikken.

Nå bretter både SV og Ap opp ermene. Førstkommende mandag inviterer SV til idédugnad for å finne en velbalansert fildelingspolitikk som kan ivareta interessen til både forbrukere og rettighetshavere. Ap vurderer liknende initiativ.

— Nå må vi gå fra skyttergravene til en konstruktiv debatt om hvordan vi skal løse et stort problem. Vi må sikre at de utrolige mulighetene fildeling gir for å dele kunnskap og kultur, samtidig som opphavsrettsbestemmelser faktisk holdes og musikere og andre kunstnere og kulturarbeidere får betalt, sier kunnskapsminister og SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

For delingskulturen I mandagens samråd møtes aktører fra fagmiljøer, underholdningsbransje og andre interessenter for å diskutere fildelingsproblematikken. Allerede har Solhjell hatt møter med aktører som GramArt, Ifpi og Emi.

— Delingskulturen vil alltid være her, og er også noe vi oppfordrer til. Det er en del av vår sosialistiske ånd. Samtidig må vi klare å ta vare på dem som skaper åndsverk, ellers har vi ikke noe så dele, sier fornyingsminister og SV-politiker Heidi Grande Røys til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer