Invitert til Nobelkonserten

Etter det Dagbladet erfarer, er det sannsynlig at David Bowie kommer til Nobelkonserten i Oslo Spektrum 11. desember. Bowies eget selskap bekrefter at man har fått en forespørsel fra Nobelinstituttet.

Tradisjonen med nobelkonsertene har slått an. Både blant publikum, TV-selskaper og ikke minst, blant verdensartistene.

Bekrefter

Odd Arvid Strømstad i Dinamo, som er ansvarlig for Nobelkonserten, har følgende kommentar til Dagbladets spørsmål:

- Selvfølgelig kunne vi godt ha tenkt oss en opptreden av Bowie! Ut over det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte noe som helst, sier Strømstad.

Ifølge Bowies eget selskap var representanter for Nobelinstituttet i kontakt med dem mandag denne uka.

- Ingen kommentar, sier en småstresset Strømstad, som løper fra møte til møte i tida fram mot konserten.

Slager i Kina

Dagbladet vet at det så langt ikke har kommet noen bekreftelse fra Bowies personlige sekretær. Bowie befant seg i går i Wien og kommer til New York fredag, samme dag som prisvinnernes navn blir offentliggjort.

Dersom det er riktig at årets fredspris går til kinesiske systemkritikere, så er det en sak Bowie brenner for. Han ble bannlyst i Kina da han framførte «Seven Years in Tibet» i Hongkong. Singelen ble en slager i millionbyen før den ble innlemmet i Kina.

I tillegg er han plateaktuell med albumet «hours...». Det føk rett inn på fjerdeplass på salgslistene i Norge denne uka. Nobelkonserten blir vist på TV over store deler av verden og betyr gratisreklame for millioner av kroner. Enda en ting som taler for at superstjernen takker ja.

Får vi en reprise på den klassiske duetten mellom David Bowie og Tina Turner i Oslo Spektrum? Hun kommer helt sikkert.

TIL NOBELKONSERTEN: Mye taler for at Bowie takker ja til Norgesbesøk 11. desember.