Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Invitert til Spellemann-showet

Black metal-bandet Dimmu Borgir er invitert til å opptre under Spellemannprisen den 19. februar. - En fin sjanse for å få spredd vårt sataniske budskap, kommenterer bandet.

Og allerede tre uker før Spellemannprisen sendes direkte på NRK1, er det bråk rundt den sataniske opptredenen. Spellemann-komiteen har selv invitert Dimmu Borgir til å spille under showet.

- Vi må revurdere Dimmu Borgir-innslaget hvis de ønsker å framstå som satanister, sier redaktør Odd Arvid Strømstad.

Blod og liksminke

Strømstad sier at de er invitert fordi de er et bra rockeband, og at han ikke først og fremst oppfatter Dimmu Borgir som et satanisk band.

Dimmu Borgir-medlem Stian Thoresen er imidlertid glassklar på dette punktet:

- Dimmu Borgir er et satanisk band, sier han.

Bandet ønsker ikke å spare på effektene under Spellemannprisen. De lover symfoniorkester, liksminke, nakne dansere, flammekastere og blod når de opptrer med sin nye låt «Grotesquery Conceiled (Within Measureless Magic)». Opptredenen er perfekt reklame for Borgir som slipper sitt nye album «Spiritual Black Dimensions» 1. mars.

- Vi har fått beskjed om at ti liter blod er litt i meste laget. Men ellers har vi fått stor frihet av Spellemann-komiteen, forteller Thoresen.

Odd Arvid Strømstad hadde i utgangspunktet ingen betenkeligheter med å slippe til black metal-bandet i beste sendetid på NRK1.

Leker med ilden

- Så lenge de holder seg innenfor lovens grenser har jeg ingen problemer med Dimmu Borgir. Blod og liksminke er en del av deres uttrykk, understreker Strømstad, og fortsetter:

- De er bra musikalsk, og ettersom de er nominert til en Spellemann i klassen for beste hardrock-plate er de et helt relevant innslag, uttaler han.
Strømstad reagerer imidlertid sterkt på Dimmu Borgirs uttalelser til Dagbladet.

- Det er helt uaktuelt at de skal få spre et satanisk budskap under Spellemannprisen. Hvorvidt noen av medlemmene har et satanisk livssyn, er irrelevant så lenge det ikke proklameres fra scenen. Avtalen med bandet går ut på at de ikke skal framføre en låt med satanisk tekst, sier Strømstad. Han har til gode å lese teksten på den aktuelle låta.

- Men den skal godkjennes før showet, sier Strømstad som nå vil ta en ny diskusjon med bandet, som forøvrig ikke har noe med familienavnet Borgir å gjøre.

<B>PROVOSERER:</B> Black metal-bandet Dimmu Borgir er nominert til Spellemann i klassen for hardrock-band.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling