INXS-sangeren Michael Hutchence gravlagt

SYDNEY (NTB-AP): Familie, venner og INXS-fans tok farvel med rockstjernen Michael Hutchence i en tv-overført seremoni i Sydney torsdag.

Mer enn 2000 samlet seg i og utenfor den anglikanske St. Andreas-katedralen på den varme vårdagen. Folk begynte å komme et par timer før begravelsen skulle starte, og mange måtte nøye seg med å følge med på monitorer utenfor. Andre fulgte rockestjernens siste ferd i direktesendt fjernsyn.

Sangeren i INXS ble funnet død lørdag i et rom i hotellet Ritz Carlton. Han skulle starte en turne på hjemmebane med bandet i forbindelse med gruppens 20-årsjubileum.

Blant venner og andre gjester som var invitert til begravelsen var INXS-medlemmene og sangere som Tom Jones og Diana Ross.

Tilstede var også forloveden til Hutchence, Paula Yates. Hun hadde ikke på seg brudekjolen som var ment for bryllupet i januar. Yates hadde fortalt at hun ville farge den svart og bruke den i begravelsen. I stedet hadde hun på seg en blomstret rød kjole, og ankom med sin og Hutchence' 16 måneder gamle datter i armene.

Planleggingen av den høyprofilerte begravelsen skjedde ikke uten bråk. De fem gjenlevende INXS-medlemmene var sterkt i mot tv-overføringen verden over, som et stunt fra plateselskapet, ifølge avisen The Daily Telegraph.

Band-medlemmene mener Hutchence ville «snu seg i graven» om han visste om kringkastings-avtalen som var inngått med eksklusive rettigheter for en av fjernsynskanalene.

- Michaels foreldre har stått for planleggingen av begravelsen, og denne gangen må vi, gruppe-medlemmene, respektere ønskene deres, uttalte de fem dagen før begravelsen.