IOCs feighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Styremedlem i Den Internasjonale Olympiske Komite (IOC), Gerhard Heiberg, sier i Dagsrevyen 23. januar 2007 at «vi kan ikke tillate oss å gripe tak i enhver sak formelt». Slik bagatelliserer Heiberg på vegne av IOC de overgrep som begås av kinesiske myndigheter

Da Kina ble tildelt de Olympiske Leker var IOC innstilt på å påvirke kinesiske myndigheter. IOC ga uttrykk for at organisasjonen «har henstilt de kinesiske myndighetene om så raskt som mulig å forbedre sitt omdømme når det gjelder menneskerettigheter.

Dersom sikkerheten, logistikken eller menneskerettighetene ikke blir forbedret på en tilfredsstillende måte, må vi gripe inn.» (BBC, 24. april 2002). Gerhard Heiberg har uttalt det samme.

Flere år senere, med OL i Beijing bare måneder unna, er det dessverre lett å konstatere at IOCs fagre løfter var lite verdt. Dermed har de klart å utspille sin egen rolle. Forsøker IOC, en av de mektigste organisasjonene i internasjonal idrett, og dets norske styremedlem, bevisst å bagatellisere de overgrep som skjer i Kina for å dekke til egen unnfallenhet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer