IPTV på Xbox 360

Lar deg ta opp favorittserien mens du spiller.

(Dagbladet.no): Verdens største elektronikkmesse CES er offisielt igang i Las Vegas, og i går kveld holdt avtroppende Microsoft-sjef Bill Gates åpningstalen.

Blant nyhetene som ble avslørt, kunne Gates\' kollega Robbie Bach fortelle at Microsoft nå vil utvide multimedia-egenskapene til spillmaskinen Xbox 360 med offisiell IPTV-støtte.

Dette medfører at brukerne kan koble spillmaskinen til IPTV-sendinger, og ta opp programmer på harddisken eller se på tv mens man kommuniserer med venner over Xbox Live.

Opptak kan også gjøres mens du spiller spill.

Lanseres før jul

Tjenesten vil kun være tilgjengelig for brukere av Microsofts egen IPTV-standard, og skal etter planen lanseres før jul i år.

Bach kunne forøvrig også fortelle at Microsoft nå har solgt 10,4 millioner Xbox 360-konsoller i de 37 landene maskinen er lansert - og at det åpenbart populære skytespillet «Gears of War» har oppnådd et salgstall på 2,7 millioner.

Ny Xbox 360?

FORTSATT SJEF: Bill Gates åpnet elektronikkmessa CES i går, der vi fikk vite nye ting om selskapets spill- og multimediaplaner. Foto: SCANPIX
FORTSATT SJEF: Bill Gates åpnet elektronikkmessa CES i går, der vi fikk vite nye ting om selskapets spill- og multimediaplaner. Foto: SCANPIX Vis mer

De siste dagene har det også sirkulert rykter om en ny Xbox 360-versjon med større harddisk og direkte HDMI-uttak - du kan se en video av en påstått prototyp av modellen her.

Dette er ikke noe som ble nevnt av Gates i CES-talen, men med tanke på at vi snart får muligheten til å ta opp TV-innhold på Xbox 360 er det ikke utenkelig at vi får se en større harddisk snart. Spill og videoer kan også allerede vises i 1080p-oppløsning.

SNAKKET OM IPTV: Microsofts Robbie Bach presenterte den nye tv-funksjonaliteten til Xbox 360. Bildet er fra en tidligere pressekonferanse.
SELGER: Det er nå solgt over ti millioner Xbox 360 på verdensbasis.