Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

IQ-bråk for NRK

Testen måtte trekkes. Seerne raser.

(Dagbladet.no): I går ble NRKs store IQ-test trukket fra NRK sine nettsider. Vaktsjef for nettredaksjonen NRK Underholdning, Ulrik Rongved Amundsen, sier til Dagbladet.no at det nederlandske selskapet som står bak tjenesten nå jobber med feilsøk.

Han håper at statskanalen legger ut en feilfri test i løpet av dagen.

Fjernet testen

Trøbbelet for NRK startet på lørdag under tv-programmet «Test nasjonen: den store IQ-testen», da det viste seg at en teknisk feil gjorde tusener dummere. For mange var det rett og slett umulig å få mer enn 70 i IQ.

Feilen vedvarte utover gårsdagen, og på kvelden innså NRK at de ikke klarte å fikse feilen, og de fjernet testen fra NRK sine nettsider.

IQ-bråk

TV-flausen førte lørdag til seerstorm ifølge VG, og ifølge NRKs publikumstjeneste har det kommet unormalt mange reaksjoner i løpet av helga.

- Det har kommet masse mail. I tillegg kommer telefonene. Noen er irriterte, mens de fleste saklig poengterer at det er noe feil på IQ-testen vår, sier leder for publikumstjenesten, Gunn Helen Berg, til Dagbladet.no.

image: IQ-bråk for NRK

Imens arbeider nå det nederlandske selskapet Planet Technologies med å fikse testen. Vaktsjef Amundsen sier til Dagbladet.no at de samarbeidet med nederlenderne om IQ-testen ifjor. Da var det ingen problemer.

Programmet som skulle måle hele Norges IQ ble vist på NRK1 lørdag kveld.

<B>PROGRAMLEDERE:</B> Ivar Dyrhaug og Hilde Hummelvoll var programledere for «Test nasjonen: den store IQ-testen».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media