Iram Haqs spillefilm- debut plukket ut til prestisjefull filmfestival

Vises i Toronto.

TIL TORONTO: Ola Rapace og Amrita Acharia i «Jeg er din».
TIL TORONTO: Ola Rapace og Amrita Acharia i «Jeg er din».Vis mer

Når en av verdens største publikumsfilmfestivaler ruller ned kinolerretene sine mellom 5. og 15. september, er det med regissør Iram Haqs «Jeg er din» på programmet.

Det ble i dag klart at den norske spillefilmdebutanten får sin internasjonale premiere i festivalens Discovery-program. Aksel Hennie og Joachim Trier har tidligere debuterte i det samme programmet med henholdsvis «Uno» og «Reprise».

- Med sitt vakre portrett av familierelasjoner og av en kvinne som prøver å leve sitt liv på egne premisser, men som ender opp med å ødelegge for seg selv, er «Jeg er din» en moderne versjon av Gillian Armstrongs feministklassiker «High Tide». «Jeg er din» er en uforglemmelig debut og stiller et viktig spørsmål: Hvordan kan vi oppleve eller gi kjærlighet når vi ennå ikke har fått det, sier Torontos festivalprogrammerer Steve Gravestock i en pressemelding.

I år vises det tre norske filmer på den kanadiske filmfestivalen. I tillegg til «Jeg er din», står Erik Skjoldbjærgs «Pionér» og Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens «De umoralske» på festivalplakaten.

I «Jeg er din» møter vi alenemoren Mina som bor i Oslo med sin seks år gamle sønn Felix. Mina har norsk-pakistansk bakgrunn, og sliter med å leve opp til forventningene til sine pakistanske foreldre, samtidig som hun er på jakt etter kjærlighet og bekreftelse. Hun har flere forhold til forskjellige menn, men får det ikke til å fungere. Regissør Iram Haq har fortalt at hun har brukt mye av sitt eget liv i historien.

Til debuten har regissøren fått med seg flere kjente skuespillere. Tromsø-jenta Amrita Acharia, som er kjent for sin rolle som slavejenta Irri i HBO-suksessen «Game of Thrones, spiller Mina.

Svenske Ola Rapace, som spiller hennes kjæreste i filmen, har blant annet spilt i James Bond-filmen «Skyfall». I tillegg står kjente norske skuespillere som Tobias Santelmann, Trond Fausa Aurvåg og Assad Siddique på rollelista.