Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iran angriper USA i dataspill

Svarer med samme mynt i den virtuelle verdenen.

(Dagbladet.no): Iransk ungdom skal få en ny helt i kommandør Bahman, hovedpersonen i et dataspill som nå utvikles i Iran.

Bahman må til pers for å redde en av Irans ledende atomeksperter fra amerikansk fangenskap i Irak i spillet som ventes å være ute før mars 2007, melder Wired.

Angriper Iran i spill

I Iran var reaksjonene sterke etter at det amerikanske spillselskapet Kuma Games nylig lanserte et spill som lar deg angripe iranske atomanlegg.

Tidligere har Kuma Games blant annet har latt deg fange en virtuell Saddam Hussein og spille John Kerry i Vietnam.

Dette virtuelle angrepet på Iran er muligens noe av grunnen til at Øversterådet for islamsk revolusjon i Iran nå har tatt initiativ til å lage spill mer etter deres smak.

Høy andel spillere i Iran

Nye studier viser ifølge nyhetssiden Iran.ru at 55 prosent av iransk ungdom er svært interesserte i dataspill. For å bidra til at disse kan «opprettholde sin iranske identitet» ble det derfor i forrige uke gitt klarsignal for et nasjonalt spillfond - og altså utviklingen av spillet med kommandør Bahman i hovedrollen.

SVARER MED SAMME MYNT: Disse bildene stammer fra det amerikanske spillet «Assault on Iran», som lar deg angripe iranske atomanlegg. Nå utvikler Iran et eget spill som lar spillerne gå til angrep mot amerikanske styrker. Foto: Kuma Games
SVARER MED SAMME MYNT: Disse bildene stammer fra det amerikanske spillet «Assault on Iran», som lar deg angripe iranske atomanlegg. Nå utvikler Iran et eget spill som lar spillerne gå til angrep mot amerikanske styrker. Foto: Kuma Games Vis mer

På sikt skal spillfondet støtte utvikling av spill som baserer seg på islamske og nasjonale verdier, samt bidra til opplæring av fagpersonell og økt kunnskap blant barn.

Først ut er imidlertid kommandør Bahmans redning av atomeksperten «Doctor Kousha», som i spillet er tatt til fange av amerikanske styrker på sin pilgrimsferd til den hellige byen Kerbala i Irak. Studenter tilknyttet den islamske studentunionen i Iran er forøvrig med på utviklingen av spillet, som vi ikke vet mer om per i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling