KOMMENTARER

Irans vindu mot Europa

Irans president Hassan Rouhani ble tatt imot med åpne armer i Europa i forrige uke. Bare Vatikanet-museets nakne kvinne-statuer så på sirkuset med skjelmske smil.

DISKUTERER MER ENN HATTER: Det var et diplomatisk gjennombrudd at Irans president Hassan Rouhani besøkte Vatikanet og pave Frans  i forrige uke. Foto: Scanpix
DISKUTERER MER ENN HATTER: Det var et diplomatisk gjennombrudd at Irans president Hassan Rouhani besøkte Vatikanet og pave Frans i forrige uke. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

VATIKANETS statuer var for anledningen dekket til, da presidenten i den islamske prestestaten møtte paven, og ba paven om å be for ham. Det var politisk fest i Europa i forrige uke, og den iranske presidenten Hassan Rouhani var i Roma og Paris for å kaste lys over den nye politiske realiteten at ti år med alvorlige økonomiske sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram - og frykten for at Iran skal lage atomvåpen - var over i fjor høst.

Med litt velvilje kan man si at det komiske i at statuene fra euroopeisk renessanse ble tildekket, ble trumfet av det politiske gjennombruddet som ligger i at en leder fra Iran ble tatt imot i Vatikanet.

Ikke minst i vår tid er besøket et politisk og diplomatisk et gjennombrudd. Islam - og særlig shia-retningen innen islam, som Iran i stor grad defierer - har vært i dramatisk konflikt med den kristen-sionistiske tradisjonen. Her ble det bygget broer i forrige uke.

Også den italienske regjeringen tok imot det iranske statsoverhodet med påtatt tilbakeholdenhet, og valgte å ikke servere utsøkt italiensk vin under den offisielle middag for sin gjest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer