KYSS PÅ KINNET: Presidenten for filmfestivalen i Cannes, Gilles Jacob, skapte oppstandelse da han kysset den iranske skuespillerinnen Leila Hatami på kinnet. Foto: NTB Scanpix
KYSS PÅ KINNET: Presidenten for filmfestivalen i Cannes, Gilles Jacob, skapte oppstandelse da han kysset den iranske skuespillerinnen Leila Hatami på kinnet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Iransk skuespillerinne får kjeft etter å ha mottatt kyss på kinnet

Mener det er uakseptabelt at hun rakk fram hånda for å hilse.

(Dagbladet): Presidenten for filmfestivalen i Cannes, Gilles Jacob, har vakt stor oppsikt ved å kysse den iranske skuespillerinnen Leila Hatami på kinnet på den røde løperen i kveld.

Den iranske kulturministeren raser, og mener hele opptrinnet er en krenkelse av deres religion, melder BBC.

Vanlig i Vesten Da media i Iran gikk ut og kalte oppførselen for krenkende og uverdig, tok Jacob til motmæle for å fortelle at dette er en vanlig måte å hilse på i Vesten.

«Jeg kysset Mrs. Hatami på kinnet», twitret presidenten.

- I det øyeblikket jeg kysset henne på kinnet representerte hun for meg alle de iranske kinoene, og etterpå representerte hun bare seg selv igjen. Denne oppstandelsen over en helt vanlig skikk i Vesten er derfor helt unødvendig, sier han i følge BBC.

- En krenkelse Kulturministeren i Iran, Hoseyn Nushabadi, sier imidlertid at Hatamis oppførsel på den røde løperen var stikk i strid med religionens retningslinjer, og kategoriserer det som en krenkelse.

Iransk media skriver blant annet at Hatami opptrådte uakseptabelt da hun valgte å strekke ut hånden for å hilse på presidenten av filmfestivalen.

Hatami møtte opp på løperen med et sjal rundt hodet, men lot halsen være synlig. Sebastian Usher, ansvarlig for midtøsten i kanalen BBC, forklarer at både kysset og sjalet blir sett på som uakseptabelt i islamsk religion.

PRESIDENT: President for filmfestivalen i Cannes, Gilles Jacob, mener det ikke er noen grunn til å lage så mye oppstyr rundt et kyss på kinnet. Foto: NTB Scanpix
PRESIDENT: President for filmfestivalen i Cannes, Gilles Jacob, mener det ikke er noen grunn til å lage så mye oppstyr rundt et kyss på kinnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer