Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iris (17) bor i en rundkjøring

- Debutalderen i Indre Østfold er vel en sånn 12-13 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Siste låt lasta ned fra nett: «Block Party» med Banquette».
 • Favoritt-tv-program: «Will and Grace»
 • Favorittplagg/klesstil: Denne her. (En svart høyhalset genser.) Den går til alt. Har tre sånne. Noen ganger er jeg veldig laid back og uten sminke, andre ganger mer feminin.
 • Så mye penger bruker jeg i måneden: Kanskje 2700.
 • Sist forelsket: Telles det med kjæresten? Er fortsatt forelsket i ham.
 • Meg om fem år: Forhåpentligvis lever jeg! Sitter nok fortsatt fast i Hobøl. Er man først født der, kommer man seg ikke vekk derfra. Og det virker så stressende å bo i byen.
 • Drømmer om å kline med: Pharrell i N.E.R.D.
 • Mine beste og dårligste sider: Den dårligste er vel at jeg kan ty til vold. Blir lett forbanna og kan for eksempel klaske til folk på armen i stedet for å diskutere. Den beste er at jeg er veldig trofast mot venner. De vet at ting ikke går videre når de kommer til meg.
 • Min største helt: Må si Pharrell igjen, og gutta i Neptunes - musikken deres og remixene de lager er fantastik bra. De burde styrt USA!
 • Årets Idol-favoritt: Ali! Ble så lei meg da han røyk ut, og Tone gikk videre. Hun klarte å synge bra én gang.
 • Intervjuet fant sted: På trappa til St. Olavs kirke.

1. Hva gjorde du i går? Var bare masse sammen med kjæresten min, og gjorde lekser i kirkehistorie.

2. Hvem er vennene dine? Alle som er snille og respekterer meg. Det sies at man velger sine venner - men jeg tror man bare faller for de man faller for.

3. Hvor pleier dere å være? I Hobøl. PÅ hjemmefester, og en del i Ski, det nærmeste vi kommer en by. Drar på McDonald\'s og spiser oss feite.

4. Kjenner du noen på den andre siden av byen? Kjenner folk fra begge sider av Oslo. I Hobøl er det ikke noe øst-vest, det er bare slummen hele gjengen.

5. Hva gjorde du i fjor sommer? Var i England. Og masse på den lokale stranda.

6. Hvis en god venn forteller at han/hun er homofil, hva sier du da? Det har skjedd. Jeg var litt forsiktig med en gang, men da det var tydelig at vedkommende hadde det bra med det, kunne jeg vise litt mer entusiasme.

7. Når er det vanlig at ungdommer du kjenner har sex for første gang? Der jeg kommer fra er, det sånn at de eldste guttene går på de yngste jentene. Så debutalderen i Indre Østfold er vel sånn 12-13 år. Jeg synes det er for tidlig.

8. Hvilket yrke ønsker du deg? Tror jeg vil bli kriminalpsykolog. Jeg interesserer meg veldig for hvordan tankegangen og sinnet til kriminelle fungerer. Men det kan også være fordi jeg nettopp har sett «Gothica» med Halle Berry.

9. Hvem bor du sammen med? Mamma, pappa, lillebror og en yngre fostersøster.

10. Har du kjæreste? Ja. Vi har vært sammen i snart to år.

11. Det beste med skolen? At det ikke er i Hobøl.

12. Det verste med skolen? De er dårlige til å gi beskjeder. Man kommer på skolen en dag, og så er det plutselig matteprøve dagen etter.

13. Det beste med å bo i Oslo? At det er variert. Man har alt på ett sted, ikke spredd med to

timers mellomrom. I Hobøl kan min ikke bare si «Å, nå fikk jeg lyst på kinamat», liksom.

14. Det verste med å vokse opp og bo i Oslo? Det er stressende. Utrolig slitsomt. Hadde aldri klart å bo her, jeg hadde fått sammenbrudd!

15. Hvor ofte surfer du på nett? Hver dag i kanskje et kvarter, for å se om vennene mine er på MSN hvis det ikke er penger på kortet.

16. Hva er dine medievaner? Avis? Radio? TV? Annet? Når jeg kommer på Oslo S, løper jeg bort til Narvesen og leser overskriftene. Titter innom nyheter på mobilen, og ser nyhetene på tv, så jeg ikke bare lever i min egen boble.

17. Hva vil du at Dagbladet skal skrive mer om? Leser mest overskriftene, så jeg vet ikke helt hva Dagbladet skriver om, men jeg liker å lese om sport, fotballoppdateringer o.l. Jeg liker at dere har Nemi.

JA OG NEI-SPØRSMÅL:

18. Har du blitt tilbudt dop? Ja.

19. Kjenner du noen som bruker dop flere ganger i måneden? Ja.

20. Bruker flere av vennene dine prevensjon? Nei.

21. Vet du om noen som stjeler i butikker? Ikke nå lenger.

22. Vet du om noen som går med kniv eller andre våpen? Ja.

23. Tror du mange ungdommer blir utsatt for sexpress? Ja.

24. Vet du om noen ungdommer som har blitt utsatt for vold? Ja.

25. Vet du om noen ungdommer som har blitt utsatt for rasisme? Ja.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!