Iron Maiden bekrefter ny konsert i Norge

Men blir det Oslo eller Trondheim?

(Dagbladet.no): «Det er hyggelig å spille i Oslo og hyggelig å spille i Bergen, men at det beste haddde vært å spille for både Oslo og Bergen samtidig. La oss si sommeren 2008?», sa Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson fra scenen da bandet spilte i Valhall i fjor, og dermed fikk fansen forhåpninger om en storkonsert på Valle Hovin.

Nå er det klart at Maiden kommer tilbake til Norge til neste år, skriver Faro Journalen.

Ifølge bransjebladet er det bandets offisielle hjemmeside som melder dette.

Men hvor bandet kommer til å opptre, er ikke klart. Det har lenge vært spekulert i om Maiden skal spille under neste års Trondheim Rock Festival.

I august lagde NRK en sak om ryktene. Da ville ikke festivalsjef Kristian Digre bekrefte at de allerede har booket britene.


- Men vi er i samtaler med ganske mange. Det vi har sagt tidligere er at vi ønsker oss band i samme kaliber som Iron Maiden og AC/DC for å nevne noen, og Metallica har også blitt nevnt, sa Digre til NRK.

Ifølge Faro Journalen er Maidens 2008-turné titulert Somewhere Back On Tour, og planen er å besøke 40 land og fem kontinenter. De skal kun spille låter fra bandets seks første album.


- Vi jobber med å få til konserter etter påske, men har ingen bekreftelser enda. Vi har fått beskjed om at vi skal få beskjed 5. november om hva som skjer, sier Rune Lem i Gunnar Eide Concerts til bransjebladet.

RETURNERER: Iron Maiden spilte for et fullsatt Valhall i fjor. Nå kommer de britiske metallegendene tilbake til Norge. Foto: NINA HANSEN
RETURNERER: Iron Maiden spilte for et fullsatt Valhall i fjor. Nå kommer de britiske metallegendene tilbake til Norge. Foto: NINA HANSEN Vis mer