Iron Maiden jobbet hardt

Heavy metal-stjernene spilte noen gamle og skapte noen nye klassikere i Telenor Arena.

FLYR HØYT: Ingenting å si på formen til Bruce Dickinson og Iron Maiden, selv om de har holdt det gående i 35 år. Foto: Elin Hansson
FLYR HØYT: Ingenting å si på formen til Bruce Dickinson og Iron Maiden, selv om de har holdt det gående i 35 år. Foto: Elin Hansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Siste gang Iron Maiden spilte i Oslo i 2008, serverte de Valle Hovin-publikummet fra et overflødighetshorn av 80-tallsslagere med det gamle Egypt som innramming.

I Telenor Arena er det noe som mest minner om en romstasjon som er base for årets kavalkade av heavy metal-tungskyts. Brorparten av årets repertoar er basert på låter fra 2000-tallet. Noe som selvsagt innebærer et par utfordringer i en setting som denne.

Åpningen med «The Final Frontier» og «El Dorado» er naturlig nok ikke like lettkjøpt som gammelt gull av «Aces High»'s kaliber. Men bandet jobber hardt og får betalt. Det er lite som tyder på at lårstrekken Steve Harris pådro seg i møte med det norske Opera-laget har satt han ut av spill, der han løper sidelengs på scenen og peprer Fornebu-publikummet med mitraljøsebassen sin.

Suveren midtbolk Når tålmodigheten begynner å slites, detonerer «2 Minutes to Midnight» i fleisen på et kollektivt Telenor Arena, og gulvet skaker.

Et lite kvarter seinere skråler forsamlingen seg hes til «The Trooper», hopper hælen blå på «The Wicker Man» og kaster seg rundt halsen på hverandre i den rørende nyklassikeren «Blood Brothers». Folkehavet bader i blått lys og Jannick Gers spiller sin vakreste gitarsolo gjennom hele karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer