Iron Maiden opprørt over Oslo-terror: - For en drittsekk

Heavy Metal-bandet hisset seg opp over Anders Behring Breivik under en konsert i London. Vokalisten kalte den terrorsiktede for drittsekk.

IRRITERT PÅ BREVIK: Det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden hadde satt av tid til å si sin mening om terrorangrepene i Norge under konserten i London på fredag. Her fra Telenor Arena 6. juli år. Foto: Elin Hansson.
IRRITERT PÅ BREVIK: Det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden hadde satt av tid til å si sin mening om terrorangrepene i Norge under konserten i London på fredag. Her fra Telenor Arena 6. juli år. Foto: Elin Hansson. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) En Youtube-video filmet av en Iron Maiden-fan under en konsert i London fredag, viser et tydelig preget heavy metal-band.

Bruce Dickinson, Steve Harris, Nicko McBrain, Adrian Smith, Janick Gers og Dave Murray, som sammen utgjør det kjente rockebandet Iron Maiden, spilte på Telenor Arena i Oslo to uker før det smalt. 

Bandet er rystet Bandet legger titt og ofte turneene sine til Norge, og har som vane å spille fotballkamper når de besøker hovedstaden.

Kvelden før konserten i Oslo, knuste de Den Norske Opera i fotball på Grefsen Stadion.

Nå opplyser de at de er rystet over terrorhandlingene som tok sted litt over to uker etter Norges-besøket.

- For en drittsekk Under Iron Maiden-konserten på 02 Arena i London, dedikerte vokalist Bruce Dickinson sangen «Blood Brothers» til Oslo ved å si et par ord om tragedien som har rammet Norge.

- Maiden handler ikke bare om å spille på steder som dette nå, Maiden er omtrent overalt i verden. Det er noe i vår musikk og mening som forener folk, og det spiller ingen rolle hvilken hudfarge de har eller hvilken religion de tilhører, sa Dickinson før han fortsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer