Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iron Maiden opprørt over Oslo-terror: - For en drittsekk

Heavy Metal-bandet hisset seg opp over Anders Behring Breivik under en konsert i London. Vokalisten kalte den terrorsiktede for drittsekk.

IRRITERT PÅ BREVIK: Det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden hadde satt av tid til å si sin mening om terrorangrepene i Norge under konserten i London på fredag. Her fra Telenor Arena 6. juli år. Foto: Elin Hansson.
IRRITERT PÅ BREVIK: Det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden hadde satt av tid til å si sin mening om terrorangrepene i Norge under konserten i London på fredag. Her fra Telenor Arena 6. juli år. Foto: Elin Hansson. Vis mer

(Dagbladet:) En Youtube-video filmet av en Iron Maiden-fan under en konsert i London fredag, viser et tydelig preget heavy metal-band.

Bruce Dickinson, Steve Harris, Nicko McBrain, Adrian Smith, Janick Gers og Dave Murray, som sammen utgjør det kjente rockebandet Iron Maiden, spilte på Telenor Arena i Oslo to uker før det smalt. 

Bandet er rystet Bandet legger titt og ofte turneene sine til Norge, og har som vane å spille fotballkamper når de besøker hovedstaden.

Kvelden før konserten i Oslo, knuste de Den Norske Opera i fotball på Grefsen Stadion.

Nå opplyser de at de er rystet over terrorhandlingene som tok sted litt over to uker etter Norges-besøket.

- For en drittsekk Under Iron Maiden-konserten på 02 Arena i London, dedikerte vokalist Bruce Dickinson sangen «Blood Brothers» til Oslo ved å si et par ord om tragedien som har rammet Norge.

- Maiden handler ikke bare om å spille på steder som dette nå, Maiden er omtrent overalt i verden. Det er noe i vår musikk og mening som forener folk, og det spiller ingen rolle hvilken hudfarge de har eller hvilken religion de tilhører, sa Dickinson før han fortsatte.

I AKSJON: Maiden-bassist Steve Harris i aksjon med sitt eget fotball-lag på Grefsen stadion., to uker før det smalt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I AKSJON: Maiden-bassist Steve Harris i aksjon med sitt eget fotball-lag på Grefsen stadion., to uker før det smalt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Dette er Maidens hus, alle er velkommen, og vi kan ikke avvise noen, uansett hvem de er. Unntatt kanskje.. Vi var i Oslo for ikke så lenge siden hvor de mest forferdelige grusomheter ble begått. De ble ikke begått av en muslim, men av noen som kalte seg for kristen. Den drittsekken der borte altså, det er ikke til å tro.

- Men oppi alt dette må bli stå sammen som muslimer, kristne, jøder eller hva det måtte være, som ekte blodsbrødre, sa Dickinson før bandmeldlemmene tok til å spille introen til sangen «Blood Brothers».

IRON MAIDEN: Adrian Smith, Nicko McBrain, Bruce Dickinson, Steve Harris, Janick Gers og Dave Murray i Iron Maiden. Pressefoto.
IRON MAIDEN: Adrian Smith, Nicko McBrain, Bruce Dickinson, Steve Harris, Janick Gers og Dave Murray i Iron Maiden. Pressefoto. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media