Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iron Maiden spiller gigantkonserter i Norge

Håper å selge 55 000 billetter.

(Dagbladet.no): At Iron Maiden skal spille i Norge i sommer har vært en dårlig bevart hemmelighet lenge.

Spekulasjonene har vært mange om at bandet skal spille under Trondheim Rock Festival. De har vist seg å stemme - 22. juli står de på scenen på Lerkendal.

Men det er mer. To dager senere blir det også konsert på Valle Hovin i Oslo, melder Maiden selv på sine hjemmesider.

- Hvis dette skal bli den største rocketurneen i Skandinavias historie, må vi gjøre vårt aller beste. Dette er en stort øyeblikk for heavy metal. Det eneste problemet er at turneen ikke starter til neste uke, sier sanger Bruce Dickinson.

Drøyt 250 000 mennesker ventes å besøke de seks konsertene bandet gir i Skandinavia.

- Det legges ut 25 000 billetter for salg i Trondheim og 30 000 i Oslo. Maiden er et mer og mer populært band, som engasjerer flere generasjoner, sier Rune Lem i Gunnar Eide Concerts til Dagbladet.no.

Sanger Dickinson ga selv næring til rykter om en gigantkonsert, da Iron Maiden gjestet Valhall i fjor.

«Det er hyggelig å spille i Oslo og hyggelig å spille i Bergen, men at det beste haddde vært å spille for både Oslo og Bergen samtidig. La oss si sommeren 2008?», sa han fra scenen.


Ifølge
Faro Journalen er Maidens 2008-turné titulert Somewhere Back On Tour, og planen er å besøke 40 land og fem kontinenter. De skal kun spille låter fra bandets seks første album.

RETURNERER: Iron Maiden håper på like hjertelig mottakelse i Norge til sommeren. Foto: NINA HANSEN
RETURNERER: Iron Maiden håper på like hjertelig mottakelse i Norge til sommeren. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling