Iron Maiden til Norge igjen

Besøker Bergen og Oslo.

(Dagbladet.no): Bare litt over ett år etter at Iron Maiden besøkte Norge sist, er det på nytt klart for konsert med heavylegendene.


Tirsdag 21. november spiller britene passende nok i Valhall i Oslo, mens Bergen og Vestlandshallen venter to dager senere.

Totalt spiller bandet ti konserter i Skandinavia i løpet av november.

- Dette er et forsøk på å tilfredsstille etterspørselen i kjølvannet av den massive suksessen bandet hadde med turneen i fjor sommer, der 95 000 billetter ble solgt nesten med en gang, opplyser bandet i en pressemelding.

Konserten i Oslo Spektrum fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder Lars Eirik Eide, som blant annet skrev følgende:

«Her var intet nytt, ingen dødpunkter, bare spandex-kledde perler fra Iron Maidens storhetstid».

Flere nye låter kan man imidlertid vente seg til høsten. Maiden er for tiden i studio, der de spiller inn et nytt studioalbum som skal ut i forkant av turneen.

- Vi hadde mye moro i Skandinavia i fjor da vi spilte sanger fra våre tidlige album. Men Maiden handler om å sprenge grenser kreativt sett, så vi ser fram til å lage et glimrende studioalbum med Kevin Shirley og å ta materialet ut på turné mot slutten av neste år.

TIL NORGE IGJEN:  Vokalist Bruce Dickinson (bildet), Steve Harris (bass), Dave Murray (gitar), Nicko McBrain (trommer), Adrian Smith (gitar) og Janick Gers (gitar) leverte et overdådig show med hits fra begynnelsen fra 80-tallet i Oslo Spektrum i sommer. Nå får du en ny sjanse til å se heavyheltene. FOTO: TORBJØRN GRØNNING
TIL NORGE IGJEN: Vokalist Bruce Dickinson (bildet), Steve Harris (bass), Dave Murray (gitar), Nicko McBrain (trommer), Adrian Smith (gitar) og Janick Gers (gitar) leverte et overdådig show med hits fra begynnelsen fra 80-tallet i Oslo Spektrum i sommer. Nå får du en ny sjanse til å se heavyheltene. FOTO: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Vi ser også veldig fram til å spille på nye steder som Bergen, Tampere og Alberg for første gang, sier Steve Harris i pressemeldingen.

• Billettene legges ut for salg førstkommende lørdag.