Tons of Rock utsetter til 2022

Iron Maiden til Norge

Heavy metal-stjernene spiller på Tons of Rock til neste år.

TONS OF ROCK: Festivalen annonserer i dag at Iron Maiden blir hovednavn på Ekebergsletta i 2022. Samtidig melder festivalen at det ikke blir noe av årets utgave. Her fra Trondheim Rocks i 2018 Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TONS OF ROCK: Festivalen annonserer i dag at Iron Maiden blir hovednavn på Ekebergsletta i 2022. Samtidig melder festivalen at det ikke blir noe av årets utgave. Her fra Trondheim Rocks i 2018 Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KULTUR: Tons of Rock melder i dag at sommerens festival er avlyst som følge av den pågående corona-situasjonen. Festivalen som skulle etter planen ha gått av stabelen på Ekebergsletta 24. - 26. juni i år. Tons of Rock blir dermed den første av de store sommerfestivalene som kansellerer.

Men det er ikke bare dårlig nytt som kommer fra arrangørhold. Festivalen kan allerede i dag melde at de britiske heavy metal-legendene, Iron Maiden, kommer til Oslo og Ekebergsletta torsdag 23. juni 2022. Bandet skulle egentlig spilt i 2020, men også den utgaven ble avlyst på grunn av corona-pandemien.

Drømmeband

Presseansvarlig i Tons of Rock, Lars Tefre Baade, er svært fornøyd med å få heavy metal-veteranene tilbake på plakaten for 2022.

- Iron Maiden er det ultimate drømmebandet for Tons of Rock og sto øverst på ønskelista vår fra starten av.

- Det er ikke til å legge skjul på at både festivalen og publikum trenger noe stort å se frem til i 2022 nå når det heller ikke blir Tons of Rock-festival i år. Hva er da bedre enn å få Maiden til Norges største rock- og metal-festival?, avslutter Baade.

Iron Maiden-manager, Rod Smallwood, lover et oppgradert show når bandet kommer på besøk til neste år.

- Vi skjønner at fansen er skuffet, men det finnes dessverre ikke noe alternativ. Bandet er også frustrert over at det blir nok en sommer uten turnering. De lover dog å bruke tiden til å oppskalere og gjøre dette veldig spesielle og minneverdige «Legacy of the Beast»-showet enda mer spektakulært.

Må vente ett år til

Etter fem år i Halden ble Tons of Rock i 2019 flyttet til Oslo og Ekebergsletta. Kiss og Def Leppard var to av hovednanvene under den første osloutgaven av festivalen som tiltrakk seg totalt 40 000 publikummere. Festivalen har siden den tid økt publikumskapasiteten, og i følge festivalledelsen er det ventet 75 000 gjester innenfor portene i 2022.

SPEKTAKULÆRT: Slik så det ut da Kiss spilte på den første Tons of Rock-utgaven på Ekebergsletta i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SPEKTAKULÆRT: Slik så det ut da Kiss spilte på den første Tons of Rock-utgaven på Ekebergsletta i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Artister som Scorpions, Deep Purple og Faith No More skulle etter planen spille på Ekeberg i sommer. Nå må altså publikum vente nok et år før det blir festival.

Kommer flere navn

Festivalsjef Jarle Kvåle sier publikum kan forvente mange nye navn fremover.

- Det blir en kveld for historiebøkene. Vi er i god dialog med artistene fra 2021 programmet, og gleder oss til å slippe mange fantastiske artister i tiden fremover, forteller han.

Iron Maiden ble dannet i 1975 og har solgt over 100 millioner plater gjennom sin over 40 år lange karriere. Bandet spilte sist i Norge i 2018. Konserten ble belønnet med en femmer i Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer