Iron Maiden spiller på Tons of Rock

Iron Maiden til Oslo

Topper plakaten under neste års Tons of Rock-festival i juni.

NORGESAKTUELL: Iron Maiden spiller på Tons of Rock på Ekebergsletta neste sommer. Her fra en konsert i Trondheim fra 2018. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET
NORGESAKTUELL: Iron Maiden spiller på Tons of Rock på Ekebergsletta neste sommer. Her fra en konsert i Trondheim fra 2018. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KULTUR: I dag ble det klart at de britiske heavy metal-ikonene, Iron Maiden, blir hovednavn når Tons of Rock går av stabelen på Ekebergsletta neste sommer. Festivalen arrangeres for andre gang i Oslo etter fem år i Halden. Tons of Rock ble i fjor besøkt av 40 000 publikummere fordelt over tre dager. Til neste år sikter festivalen enda høyere.

- Showet Iron Maiden leverer om dagen er det største bandet noensinne har gjort, og for oss i Tons of Rock kan det ikke bli større, sier festival- og booking-manager Jarle Kvåle.

Største hits

Gruppen skal til sommeren fullføre «Legacy of the Beast»-verdensturneen som er bygget rundt mange av Iron Maidens største hits og karrieredefinerende øyeblikk.

Om Iron Maiden gjør som tidligere på turneen, er det stor fare for at Tons of Rock-publikummet får en «lavtflygende» Spitfire-replika i fleisen under åpningsnummeret «Aces High». I tillegg til alle de store hitene som «The Trooper», «Run to the Hills», «Fear of the Dark» og «The Number of the Beast», har fan-favoritter som «Where Eagles Dare», «Sign of the Cross» og «Flight of Icarus» vært gjengangere på turneen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer