Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iron Maidens revansj

Denne gangen ble de ikke utklasset av «Norge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se spillerbørsen og les mer om kampen i Dagbladet i morgen!

VALLE HOVIN (Dagbladet.no): I strålende solskinn møtte to av bandmedlemmene i Iron Maiden, Steve Harris og Adrian Smith, opp til fotballkamp mot «Norge» på Valle Hovin i dag.

Stemningen var det ingenting å utsette på. Publikum jublet omtrent hver gang Steve Harris var nær ballen. Selv om han hadde flere sjanser underveis, scoret bassisten ingen mål selv.

Lagkameratene Scott Nixon og Tony Jellyman sørget derimot for at Harris´ lag fikk sin revansj fra forrige kamp mot det norske laget.

For tre år siden tapte nemlig Team Maiden hele 1-8 mot gamle, norske fotballhelter.

I år ble resultatet uavgjort: 2-2, noe Harris selv var fornøyd med.

- Det var en fin kamp. Jeg nøt det virkelig. Jeg synes det var et godt resultat, sa en sliten Harris til pressen etter kampen.

Byttet lag

image: Iron Maidens revansj

- Hei, er dere presse? Dere får stille noen kritiske spørsmål til Stig Inge Bjørnebye etter kampen.

En spøkefull rocketjerne, Diesel Dahl (TNT), kommer bort til Dagbladet.nos reportere.

- Åh, hvorfor det?

- Se, han har ikke på seg hvit skjorte.

Nei, Stig Inge Bjørnebye var ikke å se blant de hvite fotballtrøyene i dag. Han spilte i blå trøye sammen med engelskmennene, noe han trivdes med. 

Bjørnebye forteller at bakgrunnen for lagskiftet var utklassingen for tre år siden. I år ønsket ikke Team Maiden å møte et like sterkt lag.

- Så jeg er veldig stolt i dag, for i dag klarte vi uavgjort, sier Bjørnebye til Dagbladet.no.

Han syntes det var en morsom, men slitsom kamp.

- To ganger 45 minutter er altfor mye, men sånn er det. Det var morsomt.

Hvite mot blå

På det norske laget CANAL+ «Star Team» spilte både gamle fotballhelter, rockestjerner og andre kjente fjes. I hvite t-skjorter kjempet de for Norges ære.

Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt hadde forhåpninger om seier før han gikk på banen.

-Jeg tror vi vinner, men ikke like mye som sist. Da knuste vi dem helt, men denne gangen blir det nok litt jevnere, sier Thorstvedt, og legger til at han selv vil sørge for seieren ved å bidra med finangrep med kraftfulle spark.

Komiker Håvard Lilleheie hadde også stor tro på seier.

- Vet du, dette her tror jeg faktisk vi tar. Stig Inge ser litt rusten ut. Jeg tror det blir 4-2 til slutt, sier Lilleheie.

På banen satset han på å følge Anders Jacobsen.

- Jeg følger Anders mye. Når han går ut, så går jeg ut. Når han går tilbake, så går jeg tilbake. Skyver inn og ut, det er dynamisk. Så det er sånn vi må spille, sier Lilleheie.

Sorte t-skjorter
Mange Maiden-fans hadde møtt opp i sorte Maiden-t-skjorter for å heie på heltene sine. Og selv om flere ikke var spesielt opptatt av fotballen, ropte de «Maiden, Maiden», slik ekte supportere bør.

Norske Pål har ikke vært på fotballkamp siden Team Maiden spilte i Norge for tre år siden. Han er på kamp bare for Maiden sin del.

-  Det har til nå vært litt kjedelig kamp, men jeg er egentlig ikke så glad i fotball. Du kan få med det at jeg synes Steve har gjort en tynn innsats så langt, sier han og ler.

Ved siden av står Alex fra Sveits. Han har fulgt Iron Maiden på turneen rundt i Europa, og han har også fått med seg et knippe med fotballkamper.

-  Dette er ikke den beste kampen jeg har sett. Jeg har sett rundt fem, seks kamper siden nittiårene. Men de taper hver gang jeg ser på, så jeg håper ikke jeg bringer ulykke for dem, sier han spøkefullt.

Fra Trondheim til Oslo

I går kveld holdt Iron Maiden konsert på Lerkendal i Trondheim. Konserten fikk terningkast seks av Dagbladets anmelder.

Spente Oslo-borgere har altså mye å glede seg til. I kveld entrer Iron Maiden scenen på Valle Hovin.

Bandet er på verdensturné i forbindelse med utgivelsen av samleplata «Somewhere back in time: The best of 80-89».

Iron Maiden har invitert fansen til å bli med på flyturen i deres Boeing 757, som her fått navnet «Ed force one», oppkalt etter bandets maskot Eddie. Det er vokalist Bruce Dickinson som selv er flyets pilot.

Se spillerbørsen og les mer om kampen i Dagbladet i morgen!

INGEN MÅL: Steve Harris scoret ikke selv, men lagkameratene sørget for 2-2.
I SOLA: Iron Maiden-fans fikk både se heltene spille fotball og nyte sola i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!