Ironisk mannedemonstrasjon

Utdrikningslaget slo mot TV2, men traff en svakere samfunnsgruppe: De frustrerte mennene som gutta mener ikke bør finnes.

LATTERLIGGJORT: - Kort sagt ønsker jeg en slik organisasjon velkommen. Men med sin «demonstrasjon» har utdrikningslaget nå gjort en slik organisasjon langt vanskeligere å starte. Den er ferdig latterliggjort før den finnes, skriver Dannevig. Foto: Skjermdump / TV2
LATTERLIGGJORT: - Kort sagt ønsker jeg en slik organisasjon velkommen. Men med sin «demonstrasjon» har utdrikningslaget nå gjort en slik organisasjon langt vanskeligere å starte. Den er ferdig latterliggjort før den finnes, skriver Dannevig. Foto: Skjermdump / TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig sto en liten gjeng unge menn utenfor Stortinget og protesterte. Budskapet var at «Mannen er i krise», «Samfunnet tilpasses for mye til kvinner» og «La menn være menn». De var et utdrikningslag som ville lure mediene. TV2 gikk fem på og sendte et lengre innslag på nyhetene om demonstrasjonen.

9. Juni skriver forlover Anders Imenes på Dagbladet.no, med fine akademiske ord, at det hele var et triks for å vise at det er mediene som skaper konflikten mellom mannemannen/nettrollene og de moderne kjønnsrollene. Det finnes ingen konflikt om mannsrollen, mener Imenes. I hvert fall bør den ikke finnes. For menn i Norge har det godt - og noe av det mest meningsløse man kan demonstrere mot er nettopp marginaliseringen av mannen, mener Imenes.

Demonstrasjonen foran Stortinget var altså god gammeldags ironi. De mente det motsatte av det de sa. Men Imenes refererer samtidig til personer som mener alvor med samme budskap, blant annet Mads Larsen (forfatter av Pornopung). Så det er klart at holdningene finnes.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Det bør heller ikke være tvil om at det finnes mange frustrerte menn, det være seg på grunn av flere og flere kone- og barnløse menn, tapt foreldrerett til barna etter skilsmisse, vanskeligheter på skole eller universitet, hvor kvinner gjør det stadig bedre enn menn, eller på grunn av generell frustrasjon over ikke å finne seg til rette i et samfunn som stadig premierer kommunikasjon og relasjonsbygging mer (som kvinner er noe flinkere til enn menn). Dette er fakta som det er selvinnlysende at mange menn vil frustreres av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer