KOMMENTARER

Irritasjonsobjekt ble fotokunst

Urbane bilder på Skrova.

SØYLEKUNST: Heidi Wexelsen Goksøyrs bilder fyller nå de gamle og forhatte reklamesøylene som er fraktet til Skrova.
SØYLEKUNST: Heidi Wexelsen Goksøyrs bilder fyller nå de gamle og forhatte reklamesøylene som er fraktet til Skrova. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Skrova. Hva sa du? Ja, Skrova, ei øy i Vestfjorden, avdeling Vågan kommune. Helt subjektivt sier vi at Skrova ligger i landets klart vakreste og villeste fylke, Nordland. Skrova er også stedet der det bor 180 fastboende, de som biter seg fast i tidevann, vindkast og samhold og ikke er som oss bytullinger. Vi som ikke går ut av huset med mindre vi kan bruke lakksko når vi henter den tynne papiravisa. Skrova ligger 2,5 kilometer sørøst for Svolvær.

Og, her har paret Agnete Brun og Martin Otterbeck nesten slått rot. De to har re-tanket en tidligere oljetank til å bli et overnattingssted. Brun er en tidligere fotografisk kollega fra dette avisgalehuset der hun var en eksemplarisk fotograf i mange år – nå som frilanser. Brun er også ei av de få som er født i blitsregn, og deretter vokst opp i et mørkerom. Hennes far, Johan Brun, hadde også som kjent lang eksponeringstid i Dagbladet. Det går fortsatt i mye foto. Martin Otterbeck og Skrova Outdoor åpnet nemlig denne helga fotoutstillingen «Fra irritasjonsmoment til estetikk». Oversatt kan vi si at et knippe utskjelte, urbane reklamesøyler nå har fått nytt liv, en helt ny funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer