Irriterende godt likt

KRISTIANSAND (Dagbladet): Utenlandsk presse har bestemt at The Strokes er på vei mot musikalsk verdensherredømme. Den hypen kan New York-bandet leve uten.

- Det er tåpelig. Folk leser at vi er verdens beste band, og tror vi er noen kjepphøye idioter, sier The Strokes´ vokalist Julian Casablancas til Dagbladet.

Han og resten av gjengen i det fem mann store bandet ble hypet til stjernene etter ep-en The Modern Day. Sjøl tror de grunnen er at de er unge og spiller jævlig bra musikk. Også er de uforskamment pene. Men de er verken rockens redningsmenn eller frontfigurer i New York musikkens renessanse.

-Nei, kommer det unisont fra alle fem. - Det der er sterkt overdrevent. Det er mye bra band fra New York, men en renessanse? Ikke tale om. Og rocken trenger ikke reddes, sier Casablancas.

Trommis Fab Moretti, gitaristene Albert Hammond jr og Nick Valensi, bassist Nikolai Fraiture og Julian Casablancas er alle i begynnelsen av tjueåra. Nylig gjorde de ferdig debutalbumet Is This It. Det skal etter planen være i butikkhyllene i slutten av august.

- Vi er førnøyd med albumet, så vi bryr oss ikke om hva andre synes. Vi har gjort så godt vi kan, sier Casablancas.

Gutta er gamle kjente, noe som gjør tilværelsen et band lettere.

- Det hjelper oss både på turne og rent musikalsk, sier Moretti før Casablancas får en ide i sommersola: - Vi lever ikke rock´n´roll. Vi lever et ferieliv, fastslår han og tømmer resten av ølen.