Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Irriterende roman om seriemonogami

Trude Marstein skildrer en kvinnes jakt på kjærlighet.

IKKE NÆRT NOK: Som leser får jeg ikke tak i hva som får henne til å innlede alle disse forholdene eller hvorfor hun avslutter dem, skriver Dagbladets anmelder om Marsteins nye roman. FOTO: Rolf M. Aagaard
IKKE NÆRT NOK: Som leser får jeg ikke tak i hva som får henne til å innlede alle disse forholdene eller hvorfor hun avslutter dem, skriver Dagbladets anmelder om Marsteins nye roman. FOTO: Rolf M. Aagaard Vis mer

For sine romaner har Trude Marstein mottatt en rekke priser, fra debutantprisen til Kritikerprisen og PO Enquist-prisen. Hun regnes som en av våre viktigste samtidsforfattere med sine borende skildringer av samliv og utroskap, sex og eksistensiell ensomhet. Det var derfor med stor forventning jeg begynte på hennes nye roman.

Også «Så mye hadde jeg» handler om det kompliserte forholdet mellom menn og kvinner. Hva skal vi egentlig med hverandre i ei tid da ekteskap og familieliv ikke lenger er livets mål?

Tittelen viser til barneleken hvor vi ble sittende med stadig mindre sand i hendene. Slik skulle det også gå med forventningene jeg hadde til romanen. De ble mindre og mindre for hver gang jeg forsøkte å fordype meg i den. Snarere enn å gripe meg, irriterte den meg – og i likhet med hovedperson lot jeg meg distrahere av hva det skulle være.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?