Irsk nag med Pierce

«The Nephew» handler om gammelt nag og ung kjærlighet i det naturskjønne Irland. Ingen eksplosiver denne gang. Hovedpersonene er tikkende bomber i seg selv. De tikker faktisk i heftigste laget.

For så vidt en del sympatisk ved «The Nephew», produsert av Pierce Brosnan, som selv spiller en av hovedrollene - pubeieren Joe Brady. For lenge siden var han kjæreste med Karen, et forhold hennes bror Tony (Donal McCann) ikke kunne tolerere. Karen dro til USA. Nå er hun død, men hennes sønn Chad (Hill Harper) kommer til øya og onkelen, og han er svart.

Tony er slektningen fra helvetet, så når Chad prøver å forstå morens bakgrunn og fiendskapet mellom onkelen og pubeieren, går han på vegger tykkere enn Berlin-muren. Joes datter Aislin (Aislin McGuckin) kommer ham til hjelp - ikke et forhold noen av kamphanene bifaller.

Det hates på alle måter intenst, så voldsomt at en velspillende McCann blir i ondeste laget og gjør det ubegripelig at en hjertevarm kvinne som Karens gamle venninne Brenda (Sinead Cusack) kan bry seg om ham. Han blir en klisjé i en historie uten overraskelser. Atskillig vakker natur, samt noen fine låter. Men det skjemmer faktisk at de toner ut ved ethvert anslag til framdrift i filmen. Musikken overforklarer en ikke akkurat utilgjengelig intrige.

Pierce er pen. Og på det jevne, som «The Nephew».