Irsk tragedie

Dermot Healy skriver som en undergangsdømt naturkraft og «Bukkesangen» er en vakker malstrøm som omslutter leseren og trekker ham eller henne med seg ned til den mørke, stille bunnen av tragedien som «Bukkesangen» er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jack Ferris er skuespillforfatter og fisker. Han er født katolikk men praktiserer ikke sin religion. Catherine Adams er en ambisiøs, protestantisk skuespillerinne. Jack er uhelbredelig hekta på Catherine og de har bodd

sammen i Belfast i to år til Catherine ikke orket Jacks drikking lenger som

han mildt sagt går glødende inn for.

Nå er hun i Dublin og øver inn rollen i skuespillet Jack har skrevet for og til henne. Hun nekter å svare på Jacks utallige telefoner og til slutt blir Jack så desperat at han ringer inn en bombertrussel mot teateret. At dette ikke hjelper nevneverdig på situasjonen skulle være unødvendig å si. Jack tar seg en pustepause på en psykiatrisk anstalt og innser der at den eneste måten han kan få Catherine tilbake på er å gjenskape hennes i skrift. Med fanatisk iver fyller notisbok på notisbok med nedtegnelser om Catherines liv. Han går femti år tilbake i tid og begynner historien om og med Catherines far, Jonathan Adams som studerte til prest men som bestemte seg for å bli politimann i stedet uten å oppgi sitt sølibat.

Speilbilde

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer