Irske helter i bakrus

Den irske gruppa Cranberries varmet opp men en real tur på byen før kveldens Nobelkonsert.

- Det er kaldt i Oslo, men vi dristet oss til å gå på byen likevel, forteller gruppas vokalist Dolores O'Riordan (27) noen timer før det braker løs i Oslo Spektrum. Sammen med stjerner som Phil Collins, Alanis Morisette og a-ha står hun for årets konsertopplevelse i Oslo. Dolores avslører at deler av gruppa har litt bakrus etter gårsdagens strabaser.

Tilfeldig

Sammen med blant andre Espen Lind og Enrique Inglesias møtte de pressen i ettermiddag.

- Vi er ikke opptatt av politikk, svarte Cranberries da de fikk spørsmål om fredsprisens betydning. Bandet har ingen formening om hvorfor akkurat de er tatt ut til å delta på den høytidelige feiringen av David Trimble og John Hume.

- Det er nok tilfeldig at vi ble valgt, men vi er glade for å være her, sier bandet.

Ære

Heller ikke de andre artistene som skal delta på konserten i kveld virket synlig påvirket av fredsbudskapet.

- Jeg velger å ikke ta noe politisk standpunkt. Jeg vet ikke mer om konflikten i Nord-Irland enn de fleste nordmenn, sier Espen Lind, men legger til:

- Det er en ære for meg å bli valgt ut til å delta på dette arrangementet. Jeg tror de fleste mennesker ønsker seg fred for det nye årtusenet.

FIN FORM:</B> Jeg føler meg i fin form, men noen av de andre gutta i bandet har 'hangover', forteller Dolores O'Riordan i Cranberries.
STJERNETREFF:</B> Stjernene står i kø under kveldens Nobelkonsert i Oslo Spektrum. Espen Lind føler seg beæret over å ha blitt tatt ut for å representere Norge. Her sammen med Enrique Iglesias.