Irving bekymret for sikkerheten på Lillehammer

Nazihistorikeren holder ankomsten hemmelig.

HEMMELIG FOREDRAG: David Irving har begynt å selge billetter til foredraget sitt på Lillehammer. Men nøyaktig tid og sted er foreløpig hemmelig.  REUTERS/Alessia Pierdomenico
HEMMELIG FOREDRAG: David Irving har begynt å selge billetter til foredraget sitt på Lillehammer. Men nøyaktig tid og sted er foreløpig hemmelig. REUTERS/Alessia Pierdomenico Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Den svært omdiskuterte nazihistorikeren David Irving holder kortene tett til brystet når det gjelder hans planlagte besøk på Lillehammer senere denne måneden.

Irving var opprinnelig invitert til å holde foredrag under Litteraturfestivalen på Lillehammer, som åpner 26. mai.

Men etter massiv kritikk og trusler om forfatterboikott, trakk festivalen invitasjonen tilbake. Dermed annonserte Irving at han ville komme på eget initiativ.

Vil ikke bli stoppetMen dersom du planlegger å lytte til Irving på Lillehammer, blir du nødt til å rydde kalenderen for minst to maidager. Han nekter å oppgi nøyaktig tid og sted for foredraget.- All informasjon vil være hemmelig fram til 27. mai. Jeg vil ikke lage noe bråk, sier Irving på telefon til Dagbladet.

Han er bekymret for sikkerheten under oppholdet.

- Det var folk som var fast bestemt på å hindre foredraget mitt på festivalen, og enkelte vil helt sikkert prøve å stoppe meg nå også. Det er en trist situasjon, men slik er det. Det er et verdensomspennende system som prøver å stoppe meg, sier Irving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer