Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Is I Magen

Godt å ha en visesnekker som heter Vreeswijk blant oss igjen, sjøl om sønnen Jack tar i bruk røffere poprock-virkemidler enn pappa Cornelis for å få fram det han har under huden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jack har ventet lenge med å tre fram fra familieskyggen, men når han var debutklar sitter det som et skudd. Det første og andre som treffer denne lytteren, er stemmen og stemningen. Unge Vreeswijk sitter tilbakelent og slenger meldinger, mens han samtidig kommuniserer med en aggressiv autoritet.

Sjølsagt har han med en Cornelis-vise, «Frihetens sal», noe av det siste faren skrev og som sønnen akkurat passe respektfullt har tonesatt.

Musikken har klare keltiske slektninger og en innsmigrende atmosfære. Med dette, godt kombinert med det slepne melodiøse og innslag av amerikansk trad-rock, innbyr «Is i magen» til hygge døgnet rundt. Radiohitmat er det også, kuttet «Andra tider» viser hvordan ting kan gjøres. Tekstmessig har Jack helt klart arvet en og annen klo fra gamlegubben:

«Jag är en fattig och ful liten skit/som dricker allt/från T-rød till sprit/inga likörer eller Rioja hit og dit/här finns inget kapital/här finns bara slit». Flott, ikke sant?

Hele Norges coronakart