Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

IS må elimineres både intellektuelt og kulturelt

Det er like viktig å bekjempe IS som en ideologi i vår verden, som det å bekjempe IS som ei gruppe.

MARTYRER: Folk i Syria blir minnet om krigen mot IS hele tida. Plakaten viser syriske kvinner som er drept i kampen mot IS. Foto: Polaris / NTB Scanpix
MARTYRER: Folk i Syria blir minnet om krigen mot IS hele tida. Plakaten viser syriske kvinner som er drept i kampen mot IS. Foto: Polaris / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Jeg ønsker med dette å øke bevisstheten om og klargjøre overfor Europa-regionen at ekstremisme og intoleranse finnes overalt, med fokus på ekstremistgruppa IS.

Denne gruppa er en bandittgjeng, akkurat som mafiagrupper, som lokker unge mennesker under navnet til religionen for å få dem til å utføre terrorhandlinger, som det å drepe flere uskyldige mennesker.

Muslimer kjenner til historien om al-qtoh, som torturerte kvinnen, men samtidig ba og fastet. Han ble tilslutt dømt og brent på grunn av hans handlinger, og Gud så bort ifra bønnen og fasten hans.

Mitt budskap til Europa og resten av verden er at hvis vi alle samarbeider med å gi god og riktig kunnskap til de unge, vil det føre til at færre unge følger organisasjoner som IS. Det er viktig å lære dem at terrororganisasjoner ikke står for religioner, men heller for ekstreme ideologier.

Jeg tenker at IS sin kamp etter hvert vil gå tapt og medlemmene av denne gruppa vil forsvinne.

Men tankegangen til IS vil fortsatt eksistere blant nye ekstremistiske grupper, og det vil fortsette å spre seg. Derfor er det like viktig å bekjempe IS som en ideologi i vår verden, som det å bekjempe IS som ei gruppe.

Dette må foregå på skolen, i hjemmet og i gatene. Det er mange unge som nettopp føler seg utelukket av resten av samfunnet, og det fører til at ekstremistiske grupper klarer å fange og hjernevaske slike unge mennesker.

Vi må lære å ha toleranse og kjærlighet til tross for alle forskjeller mellom oss mennesker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media