Isabel (20) får internasjonal ros for sin filmdebut i storfilmen «Flukt»

Løftes fram som Norges nye stjerneskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg skulle ønske jeg hadde en god historie om hvor hardt jeg har jobbet for å få denne rollen. Men det har jeg ikke, sier Isabel Andreasen (20).

I stedet velger Andreasen ord som «flaks» og «god timing» når hun forteller hvordan det gikk seg til at hun - uten tidligere filmerfaring - endte opp med å få hovedrollen i den nye, norske filmen «Flukt».

I russebuksa Det er en svært fornøyd skuespiller Dagbladet møter onsdag i forbindelse med filmens pressedag i Akershus festning.

For halvannet år siden satt hun i historietimen, ikledd russebukse, på Stange videregående skole da hun oppdaget en mail fra castingbyrået.

- De spurte om jeg var interessert i å prøve meg i en rolle. Jeg stormet ut av klasserommet og ringte tilbake. Selvfølgelig var jeg interessert, sier Andreasen til Dagbladet.

- Treig og nervøs Siden gikk det slag i slag, og etter flere auditionrunder sto hun igjen som eneste kandidat til den bærende rollen som Signe, og skulle dele rolleliste med blant andre Tobias Santelmann («Kon-Tiki») og Ingrid Bolsø Berdal («Fritt Vilt»-filmene).

Andreasen skjønte imidlertid ikke at rollen var hennes før hun sto i Signes kostyme under kostymeprøve.

- Roar (Uthaug, regissør, journ. anm.) sa «hvis du ikke har skjønt det, så har du fått rollen». Og jeg hadde ikke skjønt det før jeg sto der i kostymet til Signe, og han sa det. Jeg var nok for treig og nervøs til å skjønne det før da, sier hun.

- Skreddersydd rolle I filmen spiller hun den 19 år gamle jenta som, sammen med familien, blir angrepet av en røverbande.

Som eneste overlevende blir Signe tatt til fange av røverbanden - ledet av Bolsø Berdals karakter - og finner raskt ut at eneste vei ut er flukt.

Andreasen mener rollen er som skreddersydd for henne.

- Jeg var på audition til filmen «Yatzy» for et par år siden, men var ikke tøff nok for den rollen jeg prøvde meg på. Jeg skjønner at jeg passer mye bedre inn i denne rollen, smiler hun.

DEBUTERER: 20 år gamle Isabel Andreasen får sin filmdebut som hovedrolleinnehaver i «Flukt». Filmen har premiere fredag.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
DEBUTERER: 20 år gamle Isabel Andreasen får sin filmdebut som hovedrolleinnehaver i «Flukt». Filmen har premiere fredag. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Både medskuespillere og regissør Uthaug roser henne. Filmdebuten har heller ikke gått internasjonale kritikere hus forbi:

- Det beste av alt var skuespillerne, særlig de to fantastiske unge skuespillerne, Isabel Christine Andreasen og Milla Olin ..., skriver filmbloggen Horror Movie Diary i sin anmeldelse.

Fikk råd av Bolsø Berdal For den feske skuespilleren var det en lærerik prosess å tilbringe fire innspillingsuker sammen med forbildet Ingrid Bolsø Berdal.

- Jeg fikk mange gode råd av henne. Blant annet sa hun at jeg måtte passe på meg selv, og ikke være så opptatt av å blidgjøre alle - at jeg kunne bli sliten av det, og at det var helt i orden å legge meg dersom jeg var trett, framfor å snakke med alle, sier hun, og fortsetter:

- Hun ba meg også stikke innom henne en dag, og da hadde hun gjort klar masse C-vitaminer og appelsin til meg fordi jeg var litt forkjøla.

20-åringen forteller at hun også kjente på ærefrykt overfor Bolsø Berdal.

- Jeg var veldig spent, og litt redd. Hun er jo et stort forbilde!

- Klein debut Til tross for at hun debuterer på kinolerretet med «Flukt», er det ikke første gang hun er på skjermen. Fra før av har hun hatt en rolle i TV-serien «Dag».

- Det var så kleint! Anders Baasmo Christiansen sin karakter fikk sparken av sjefen fordi han hadde kjøpt silikonpupper til sjefens datter. Og jeg spiller da dattera til sjefen. Det var en artig, tilfeldig og klein debut, ler Andreasen.

For tiden jobber Andreasen, som er halvt amerikansk, i en engelsktalende barnehage, men har store ambisjoner om å fortsette skuespillerkarrieren.

- Jeg er så gira! Men jeg har det ikke travelt. Framover vil jeg søke Statens teaterhøgskole, det er målet. Det kribler litt i meg nå, sier Andreasen.

SIGNE: Andreasen spiller 19 år gamle Signe i «Flukt». Etter at en røverbande dreper familien hennes og tar henne til fange, ser hun seg nødt til å flukte fra dem. Foto: Fantefilm Fiksjon AS
SIGNE: Andreasen spiller 19 år gamle Signe i «Flukt». Etter at en røverbande dreper familien hennes og tar henne til fange, ser hun seg nødt til å flukte fra dem. Foto: Fantefilm Fiksjon AS Vis mer

Aller helst drømmer hun om en «Flukt»-oppfølger:

- Signe er drømmerollen. Og det er jo mange gode historier der som kan spinnes videre på, sier Andreasen.

«Flukt» har norsk kinopremiere fredag.

CAST: Skuespillere Ingrid Bolsø Berdal, Tobias Santelmann, Isabel Andreasen, Kristian Espedal og Bjørn Moen står alle på «Flukt»-rollelista.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
CAST: Skuespillere Ingrid Bolsø Berdal, Tobias Santelmann, Isabel Andreasen, Kristian Espedal og Bjørn Moen står alle på «Flukt»-rollelista. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer