Isachsen, Karsten

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg hadde ingen planer om å bli forfatter. Men et forlag spurte, uten å få et ja. Året etter spurte de igjen. Sakte sydde jeg sammen min første bok, «Gjester som ikke vil gå». Den fikk høye salgstall, og siden har snøballen rullet. Jeg har utgitt mer enn tretti bøker, og samlet salg går nå mot 400 000.

Min beste leseropplevelse:

- De to feltene som interesserer meg mest, er natur og kultur. Områdene har hver sin favoritt. «Alene med vidda» handler om Peder Cappelsens opplevelser i mai måned på Hardangervidda, med illustrasjoner av Hammarlund. Den er et mesterverk. På kultursiden ruver Johannes Møllehave, dansk prest og forfatter. Særlig besnærende er hans oppveksterindringer i «Den livsild som forbrenner». Møllehaves beste prekener vil ikke tape sin kraft når årtusenskiftet passeres.

Slik liker jeg å jobbe:

- De kanskje aller beste prekenene mine, er skrevet på restaurant. Noen litterære bomullstrinn ar touchet papiret i rom hvor det var full fest i romme ved siden av.

Jeg må ha stimulanser. De forstyrrer ikke, de stimulerer.

Linker:

- Min fjellgard Eivindsplass i Skurdalen åpner i disse dager egen hjemmeside: www.eivindsplass.no. For øvrig anbefaler jeg mitt managements hjemmeside: www.seminarpartner.no.

Dagbladet :på nettet 25.08.1999