«Norges Tøffeste»:

Isak får hundrevis av frierbrev

«Norges Tøffeste» leverer knalltall for NRK. Deltaker Isak Dreyer (26) forteller til Dagbladet at flere seere de siste ukene har spurt om å få gifte seg med ham.

TV-FLØRT: Isak og Victoria flørter åpenlyst i «Norges Tøffeste», så vi måtte spørre om hva som er greia. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer
Publisert

Deltakerne i årets utgave av «Norges Tøffeste» består blant annet av kampsportutøvere, profesjonelle trenere, crossfit-utøvere og dansere. Men så langt i konkurransen har samtlige av treningsmenneskene blitt utkonkurrert av lofotfiskeren Isak Dreyer (26).

Dagbladet har tatt en prat med nordlendingen, som for tida befinner seg langt ute på havet i Nordland i forbindelse med årets skreifiske. Han hadde ikke trent på lenge da innspillingen begynte.

- Hundrevis av frierbrev

Med favorittstempelet Dreyer har bygd opp i løpet av konkurransen, har oppmerksomheten og frierbrevene heller ikke latt vente på seg.

- Det er jo både artig og litt sørgelig, sier han kontant, og beskriver oppmerksomheten som «uvant».

- Særlig for en fyr som har tidligere har gått rundt og sagt at jeg er lege eller advokat for å klare å dra damer på byen, flirer han.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK.
Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK. Vis mer

- En gang skrøt jeg også på meg at jeg var på jordomseiling og kom rett fra Nederland. Det funka faktisk.

Man skulle nok tro at et naturlig første steg for den som frir til fremmede ville være å be om en date, men Dreyer forteller at flere har rykket rett inn med frierier om ekteskap.

- Ja, det er faktisk en god del, overraskende mange, som er rett på giftinga. Jeg har ikke kjangs til å gå gjennom alt sammen, men det er snakk om giftermål, dates, folk som vil møtes og alt mulig annet.

- Jeg har snakket med noen av dem, og noen er trivelig og hyggelig, sier han, og anslår at han har mottatt noen hundre henvendelser – så langt.

- Men det er også mye rart som kommer inn der, innrømmer han.

- Og faktisk noen fra ungdomstida som har tatt kontakt, og plutselig har lyst til å prate.

Oppsto søt musikk

Dreyer forteller at deltakelsen i «Norges Tøffeste» var «et eventyr og et avbrekk fra det vanlige i livet», og legger til at det var «gøy med damer». Det er det ikke så mye av på fiskebåten.

I programmet oppstår en flørt mellom han og en annen deltaker, Victoria Eikremsvik Tolaas, og Dreyer innrømmer at han er av den flørtete typen.

- Ja, det ble jo en del flørting. Sånn blir det når man blir boende med damer i døgn etter døgn, ler han, men ønsker ikke å røpe flere detaljer om relasjonen.

Han har fortsatt kontakt med Tolaas i dag, samt tromsøværingen Maiken Aannerud, som han knyttet vennskapsbånd til under innspillinga.

FLØRT: Deltakerne Seher Kaya, Victoria Eikremsvik Tolaas og Isak Dreyer under innspillingen av «Norges Tøffeste» i fjor. Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK.
FLØRT: Deltakerne Seher Kaya, Victoria Eikremsvik Tolaas og Isak Dreyer under innspillingen av «Norges Tøffeste» i fjor. Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK. Vis mer

Skiller seg ut

Hva er det som gjør at du så langt har dominert i årets konkurranse, tror du?

- Trumfkortet for min del er vel kanskje å være litt annerledes, de ni andre har nok litt flere likheter mellom seg. Mange av de har jo satset hardt på en idrett, eller studert noe relatert til det. Maiken har jo for eksempel forlatt familie og vennekrets for å satse på MMA i Thailand. Jeg har brukt tida på jobb.

Dreyer forteller at han er en pragmatisk og løsningsorientert type, og tror det har hjulpet ham så langt i programmet.

- Jeg ser etter den letteste måten å gjøre ting på – ofte handler det om mer enn styrke, men også om teknikk og metode, sier han, og legger til at han har «latterlig god balanse».

«LATTERLIG GOD»: Her får Isak Dreyer testa balansen sin i «Norges Tøffeste». Foto: Erlend Lånke Solby / NRK.
«LATTERLIG GOD»: Her får Isak Dreyer testa balansen sin i «Norges Tøffeste». Foto: Erlend Lånke Solby / NRK. Vis mer

-Setter livet på vent

Hjemme i Bodø venter en enebolig som trenger oppussing, og hunden Buster. Når Dreyer er ute på havet flere måneder i strekk, er det foreldrene som tar seg av bestevennen.

- Buster er jo kanskje litt som ankeret mitt, han holder meg fast her, sier han.

- Men uten han så føles det også litt meningsløst. Jeg har hatt hund hele livet. Nå fisker jeg mye av året, og snekrer resten, forteller Dreyer, som har fagbrev som tømrer.

Han har også en stor interesse for jakt, og har tidligere «bodd» i skogen i Sverige i forbindelse med hobbyen. Nå ser han fram til mer fritid når skreisesongen går mot slutten.

BESTEVENN: Når han er på havet i uker eller måneder savner Isak hunden sin Buster (4). Foto: privat.
BESTEVENN: Når han er på havet i uker eller måneder savner Isak hunden sin Buster (4). Foto: privat. Vis mer

- Man setter jo livet på vent med den jobben her. I perioder tilbringer jeg ukes- og månedsvis på havet.

Det blir heldigvis gode penger av alt arbeidet, og det må til, mener Dreyer. Fiskeryrket er utvilsomt energikrevende, men også et passende yrke for ham.

- Ekstremt

- Jeg har alltid havnet i de praktiske yrkene. Det er en ting i meg som alltid har vært der. Gjør man som alle andre, blir man jo også som alle andre.

På havet er det tidvis ekstreme arbeidsforhold, og Dreyer forteller at han noen ganger jobber opptil flere døgn i strekk.

- Man jobber jævlig mye, det er knallhardt. Jeg hadde 4000 timer på jobb i fjor, også har du det med været i tillegg. Bølgene slår over båten, man blir våt og kald, og man lurer ofte på hvorfor i helvete man egentlig er her frivillig.

Til sammenlikning ligger et gjennomsnittlig norsk årsverk på rundt 1750 arbeidstimer.

RAKKER: Fiskeren Isak Dreyer har markert seg under den tredje sesongen av «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Enorme seertall

Programmet, som ledes av Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, har levert knalltall på seerfronten i år.

Prosjektleder i NRK, Solveig Hareide, er kjempefornøyd.

- Det er over all forventning! Og at det har gått så bra i NRK TV er ekstra hyggelig, siden det er der det unge publikummet er, sier hun, og får støtte fra medieanalytiker og NRK-kollega Maren Eline Fossan.

- Norges tøffeste har levert sterke tall i år, og det er spesielt gøy å se at så mange har valgt å se programmet i NRK TV. Hittil har i snitt 299.000 strømmet hver episode mens 473.000 har sett lineært. Dette gir en total rating på 772.000 seere, forteller Fossan.

Det er 150 000 flere seere enn snittet for forrige sesong, som kom ut i 2016. Dermed er det bare kjendis-konseptet «Kompani Lauritzen», samt NRK-serien «Exit» som ligger foran på strømmefronten den siste tida.

Finalen av «Norges Tøffeste» sendes søndag kveld på NRK1 og NRKTV.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer