Isbells Oslo-konsert måtte flyttes to ganger

Billettsalget til konserten i januar ville ingen ende ta. Siste stopp: Sentrum Scene.

POPULÆR: Konserten med amerikanske Jason Isbell i Oslo 6. januar er flyttet to ganger på grunn av stort billettsalg. Foto: AP / NTB Scanpix
POPULÆR: Konserten med amerikanske Jason Isbell i Oslo 6. januar er flyttet to ganger på grunn av stort billettsalg. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske sangeren og låtskriveren «lurte» alle, og etterspørselen etter billetter i Oslo 6. januar førte ham ganske raskt fra lille John Dee (kapasitet 400) til Rockefeller (kapasitet 1350). Men det var ikke nok, og nå er det Sentrum Scene, med plass til 1750, som er arena for amerikaneren med ei fortid i sørstatsbandet Drive-By Truckers.

Det er første gang en artist har gått hele ruta fra John Dee til Sentrum Scene før en konsert.

Sekser Da Isbell (36) besøkte Oslo for to år siden, spilte han og kona Amanda Shires (fele) for 170 på et utsolgt Buckleys. Konserten ble anmeldt til en sekser i Dagbladet. Undertegnede slo fast at det nok var siste gang det var mulig å høre ham spille på et så lite sted i Oslo, og fikk altså rett i det.

Når Oslo står på turnéplanen i januar, som eneste stopp i Norge, kommer de dessuten med fullt band.

Nytt album Isbell ga i sommer ut albumet «Something More Than Free», og har siden vært på en nesten «never ending tour» som foreløpig ikke stopper før i mars. Hans forrige album, kritikerroste «Southeastern» (2013), ble et kommersielt gjennombrudd for artisten fra Alabama. Det havnet også på Dagbladets liste over årets beste album i 2013, og det ble ramaskrik i amerikansk presse da albumet ikke ble Grammy-nominert - slik de fleste trodde.