KOMMENTARER

Statsministeren i Russland

Isbryteren Erna

Hun vil nødig innrømme det. Men statsminister Erna Solberg dro til Russland for å bryte is.

NÆRT NOK?: Statsminister Erna Solberg møtte Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg mandag. Foto: NTN Scanpix
NÆRT NOK?: Statsminister Erna Solberg møtte Russlands president Vladimir Putin i St. Petersburg mandag. Foto: NTN Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg sa det forsiktig da hun oppsummerte dagen, tirsdag, der hun først deltok i en paneldebatt med den russiske presidenten Vladimir Putin og andre nordiske ledere, og så møtte Putin i et eget møte. Hun sa at hun var i Russland for å «utforske samarbeidsområdene» med den store naboen i øst, etter Russlands annektering av Krim og støtte til prorussisk opprørere i øst-Ukraina, og de påfølgende vestlige sanksjonene mot Russland, for fem år siden. Forholdet mellom Russland og Vesten har på mange områder kjørt seg fast.

Solberg ville undersøke om det er mulig å løse litt opp. Men da hun etter møtenes slutt fikk spørsmål fra Dagbladet om Putin har det samme utgangspunktet - altså å «utforske samarbeidsområdene» - svarte hun egentlig ikke. Paneldebatten med Putin kjørte seg dessuten delvis fast i uenighet om utgangspunktet for at det har fryst til mellom Russland og Vesten - Ukraina.

Men statsministerens ambisjon med sitt besøk til Russland var det liten tvil om. Erna Solberg tilbrakte formiddagen mandag om bord på den russiske isbryteren Krasin. Det var før hun møtte den russiske presidenten på ettermiddagen. Erna Solbergs utflukt til isbryteren Krasin var tung av symbolikk. For Erna Solberg dro til Russland for å bryte is.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer